10.9.12

Γιατί έκανε μέχρι και ποδήλατο ο Φούχτελ στην Ελλάδα; (BINTEO)...


Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να αντιστρέψει το κλίμα αρνητισμού προς τη χώρα της, που επικρατεί στην Ελλάδα και ρίχνει στο τραπέζι τα δικά της «γερά χαρτιά».

Ένα από αυτά και ο... Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την Ελλάδα για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει η Γερμανία πιο στενές σχέσεις με τη χώρα μας, σε εργασιακό και τουριστικό επίπεδο.

Ο μεγαλόσωμος Γερμανός πολιτικός, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε ελληνικές πόλεις όπως η Ρόδος και η Τρίπολη έκανε μέχρι και ποδήλατο για χάρη των αδηφάγων βλεμμάτων τοπικών αρχόντων, δημοσιογράφων και ντόπιων που στην κυριολεξία μέτραγαν κάθε του κίνηση, θέλοντας να δείξει ένα πιο φιλικό και προσιτό –γερμανικό- πρόσωπο.

Μάλιστα, στη Ρόδο έκανε ποδήλατο μέσα σε σάλα χορού, στον οποίο είχε προσκληθεί από τοπικούς παράγοντες, δοκιμάζοντας το καινούριο δώρο που έλαβε από τους «οικοδεσπότες» του. Το ποδήλατο είχε επάνω το μήνυμα «οι Έλληνες εργάτες και οι τοπικές επιχειρήσεις κατασκευάζουν προϊόντα που οι Γερμανοί θέλουν», αναφέρουν οι New York Times.

Σαν να ήταν το «ποδήλατο και η χρήση του στην Ελλάδα» το αντικείμενο της επίσκεψής του, σε βόλτα του στην πόλη της Τρίπολης, ο Φούχτελ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ευρεία παρουσία του στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με την γερμανική Süddeutsche Zeitung, το «κρυφό όπλο» της Μέρκελ, πήρε πλοία, αεροπλάνα, πούλμαν και… έκανε μέχρι και ποδήλατο για τα μάτια των Ελλήνων. Με τους τελευταίους αδημονεί να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας, «γερμανοποιώντας» –στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό- την Ελλάδα και αδελφοποιώντας ελληνικές κοινότητες με γερμανικές, όπως την Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία με την Τρίπολη.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: