29.9.12

Στον ανακριτή (ξανά) σήμερα Αρετή, Ζήγρας, Οικονομίδης και Λαμπροπούλου (BINTEO)...





Την Κυριακή οι απολογίες Άκη, Βίκυς και Σαχπατζίδη...
Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών για την υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το ... κατώφλι του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, πέρασε πρώτος σήμερα ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ενώ συμπληρωματικές εξηγήσεις θα δώσουν στη συνέχεια η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Όλοι έχουν κριθεί είναι προσωρινά κρατούμενοι στον Κορυδαλλό και αντιμετωπίζουν το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

Αύριο Κυριακή συμπληρωματικές απολογίες αναμένεται να δώσουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη Γιώργος Σαχπατζίδης. Μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών απολογιών των επτά κατηγορουμένων, που κρατούνται προσωρινά, τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν πέντε νέα πρόσωπα που έχουν κληθεί από τον κ. Μαλλή με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.


Ποιοι ακολουθούν

Πρόκειται για τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε αναμένεται να απολογηθεί στις 5 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γιάννης Σμπώκος – το όνομα του οποίου αναφέρεται σε δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις που κατασχέθηκαν στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου – είναι υπόλογος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 80 εκατ. ευρώ ποσό που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη προέρχεται από μίζες για τα εξοπλιστικά.

Στις 8 Οκτωβρίου αναμένεται να απολογηθούν, επίσης για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ιανός» Νίκος Καρατζάς, ο συνταξιούχος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Φώτης Αρβανίτης και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος. Συνολικά τα πέντε νέα πρόσωπα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, με εμβάσματα που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 57 εκατ. ευρώ.

Συμπληρωματικές απολογίες θα ληφθούν και τους υπόλοιπους εννέα κατηγορουμένους στην υπόθεση οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους μετά τις αρχικές απολογίες τους στον ανακριτή, τον περασμένο Απρίλιο.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: