13.9.12

Παπαρήγα: Δεν πείσαμε αλλά είχαμε δίκιο...


Δεν πείσαμε στις εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε και δίκιο, σημειώνει η Αλέκα Παπαρήγα με συνέντευξή της στην ΝΕΤ και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, παρατήρησε επίσης ότι «δυσαρεστήθηκε και μέρος των ψηφοφόρων γιατί...
δεν μπήκαμε στο παιχνίδι των διερευνητικών εντολών» αλλά όπως σημείωσε πέραν από τις όποιες αδυναμίες πειθούς, το καθοριστικό ήταν ότι «ο λαός πίστεψε ότι μπορεί να υπάρχει στο μέλλον μίας κυβέρνησης της αριστεράς που θα το πήγαινε μαλακά». Όμως, όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε «πουθενά δεν υπήρξε κυβέρνηση της αριστεράς που να άλλαξε τη ροή των πραγμάτων».

Η Αλέκα Παπαρήγα, μίλησε για όσους ποντάρουν στην εξαθλίωση, τα κόμματα που υπηρετούν, όπως είπε το σύστημα και αυτά που θέλουν να επενδύσουν στην αγανάκτηση για να κερδίσουν το κυβερνητικό θώκο (συριζα)

Ερωτηθείσα για το αν θα περάσουν τα μέτρα, εκτίμησε ότι «θα περάσουν, αν το κίνημα μείνει ως έχει» και αν συμβεί αυτό, θα χτυπηθεί και το κίνημα ενώ οπως εκτίμησε δεν βλέπει σύντομα εκλογές.

Δεν το πιστεύω. Οι εκλογές, αν δεν φέρουν ένα βαθύ ρήγμα στο πολιτικό σύστημα δεν θα δώσουν τίποτα στο λαό.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Και το ΚΚΕ, να κυβερνούσε αν δεν προχωρούσε στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων θα ήμασταν και εμείς ένας ΣΥΡΙΖΑ»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: