1.9.12

Πρωτόγνωρη η φετινή ζέστη ...


Το καλοκαίρι τελείωσε και περνά πλέον στην ιστορία. Θα καταγραφεί πάντως στα μετεωρολογικά χρονικά σαν ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι, όπου η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τμήματα παρέμεινε υψηλή για πολλές ημέρες.

Από την άλλη στα... νησιά τουλάχιστον του Αιγαίου το καλοκαίρι κύλησε με κανονικές θερμοκρασίες μιας και οι ετησίες – τα γνωστά μελτέμια- συνέχισαν να πνέουν και να κρατούν εκεί τη θερμοκρασία σε καλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα τρίτο των ημερών του καλοκαιριού (31 ημέρες) το θερμόμετρο στη Λάρισα αλλά και στο Αγρίνιο ήταν από 37 βαθμούς και πάνω.

Και για πολλές περιοχές της Αθήνας ήταν το πιο ζεστό καλοκαίρι τουλάχιστον των τελευταίων 60 ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτη φορά τον Αύγουστο το θερμόμετρο για έξι ημέρες έφτασε τους 40 βαθμούς στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Με τη μέση μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνει ρεκόρ όχι μόνο τον Ιούλιο αλλά και τον Αύγουστο στο Ελληνικό.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο παρέμενε σε υψηλά επίπεδα. Συνολικά 32 ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία ήταν από 35 βαθμούς και πάνω.

Αντίθετα στη Νάξο μόλις μια ημέρα ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 33 βαθμούς και στο Ηράκλειο δύο ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: