28.9.12

Σπ. Λυκούδης: Ανοιχτό ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση...

Το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς στο κυβερνητικό σχήμα άφησε ανοιχτό μέσω του ΣΚΑΪ ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης την επομένη της βασικής συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα.

Ο κ. Λυκούδης δεν απέκλεισε ανασχηματισμό, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑ έχει...
αναλάβει το κόστος της συμμετοχής (στην κυβέρνηση).

«Μπορεί να ξανασκεφτούμε τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα, δεν θέλαμε να φανεί η εικόνα των κομισάριων που ελέγχουν μπαίνουν στην κυβέρνηση για να τακτοποιήσουν τα στελέχη τους».

Ζήτησε ανασυγκρότηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει πολιτικές και ηθικές αξίες.

Δήλωσε μάλιστα, ότι «συναγελάζεται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο ή και τον κ. Μιχαλολιάκο στην ίδια πολιτική γραμμή της καταγγελίας».

«Υπάρχει σίγουρα πολιτική αποσταθεροποίηση εξ αυτού του θέματος, αλλά δεν γνωρίζω για σχέδιο» δήλωσε εξάλλου αναφερόμενος στη λίστα του ΣΔΟΕ με πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζουν ύποπτο πλουτισμό.

Μιλώντας για τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για τα μέτρα ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη συνάντηση με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, αλλά να παλέψει τις ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ για να βρεθεί διέξοδος.

«Αν όλα πάνε καλά, κερδίζουμε την παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά με εξαιρετικά επώδυνα μέτρα» αναγνώρισε, εκτιμώντας ότι το Μαξίμου παίρνει μια «ανάσα» από τη συμφωνία, αλλά η ΔΗΜΑΡ θα έχει «κομμένη την ανάσα» λόγω των μέτρων.

Τόνισε ότι τα μέτρα της προηγούμενης τριετίας ήταν εισπρακτικού χαρακτήρα, αλλά σημείωσε ότι οι βασικοί άξονες της συμφωνίας όπως του περιέγραψε την Πέμπτη ο κ. Κουβέλης δίνουν μια σχετική αισιοδοξία παρά τα επώδυνα μέτρα, δηλαδή να κατατεθεί το πακέτο μέτρων στη Βουλή μαζί με ανταλλάγματα, όπως την καταβολή όλου του ποσού και η επιμήκυνση.

Η Πολιτεία βρίσκεται σε ύπνωση, παρατήρησε, πρέπει να κινηθεί για να πιάσει τους φόρους, να κυνηγήσει τους κλέφτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: