29.9.12

Νάκος σε Μεϊμαράκη: Βαγγέλη δεν φταίω εγώ...


... οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι θέλουν ...
Να διαψεύσει τη χθεσινή του δήλωση για τα πόθεν έσχες και τις off shore, όπως αυτή κατεγράφη στην πλειονότητα με ΜΜΕ, επιχειρεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος.

Ο κ. Νάκος σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει:... «Διαψεύδω κατηγορηματικά, όσα ανεγράφησαν ή μεταδόθηκαν από μερίδα του τύπου, μετά από μια φιλική συζήτηση που είχα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Τα λεγόμενά μου, παραφράσθηκαν και δεν αποδόθηκαν σωστά και με υποχρεώνουν να διευκρινίσω για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι:

Σε ερώτηση συντάκτη: αν οι υπεράκτιες εταιρείες που πιθανόν να έχει κανείς αναγράφονται στη δήλωση «πόθεν έσχες», η απάντηση ήταν:

Ο έλεγχος προχωράει σε βάθος και σε όλες τις περιπτώσεις υπόχρεων που διαπιστώνονται επιλήψιμα στοιχεία, οδηγούνται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα δια του αρμόδιου εισαγγελέα και αποδεικνύεται η αλήθεια.»

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νάκο,οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της απάντησής του και αυθαίρετοι συνειρμοί είναι, και εκ του πονηρού.

Και η ανακοίνωσή του καταλήγει: «Ο θεσμός του «πόθεν έσχες», ιδίως μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, που μεταξύ άλλων προβλέπει αυστηρότατες ποινικές κυρώσεις και δήμευση της αδήλωτης περιουσίας, διασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό τη διαφάνεια.

Αποτελεί δε ιδιαίτερη τιμή για εμένα να υπηρετώ το θεσμό από τη θέση του αρμόδιου Αντιπροέδρου της Βουλής, τον θεσμό που παραδίδει στην κοινωνία τον καθρέφτη της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών, ώστε ο πολίτες να έχουν πλήρη γνώση.»

Να σημειωθεί πάντως ότι η δήλωση του κ. Νάκου ότι το σύνολο σχεδόν των παρισταμένων δημοσιογράφων παράφρασαν μια δήλωσή του δεν μπορεί εύκολα να γίνει αποδεκτή, όπως επίσης και το γεγονός ότι έγινε μια μόλις ημέρα μετά την προσπάθεια του κ. Μεϊμαράκη να αναστρέψει τις σε βάρος του εντυπώσεις από το «Καρούζος Gate» και την φερόμενη εμπλοκή του σε αυτό.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: