25.9.12

Φωτογραφική αποφασίζει μόνη της τι & πότε θα «τραβήξει»...


Μια «επαναστατική», υποτιθέμενα, φωτογραφική μηχανή, που αποφασίζει η ίδια πότε θα φωτογραφίσει και τι, θα αρχίσει να πωλείται τον Νοέμβριο στη Βρετανία. Η συσκευή που αποκαλείται «the Autographer», χρησιμοποιεί πέντε ενσωματωμένους αισθητήρες και λογισμικό που...
έχει κατασκευάσει η Microsoft και επιλέγει η ίδια την καλύτερη στιγμή για να απαθανατίσει ό,τι… προτιμά, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη της.

Οι υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, που μπορεί να φτάσουν και τις 2.000 την ημέρα, μπορεί μετά να συνδυαστούν, για να δημιουργήσουν ένα οπτικό αρχείο μιας εκδήλωσης - όπως για παράδειγμα ένα πάρτι, ένα μουσικό φεστιβάλ, ακόμη και μια ημέρα από τη ζωή του ιδιοκτήτη της.

Η συσκευή, κατασκευής της βρετανικής εταιρείας OMG, θα πωλείται έναντι του ισόποσου των 650 δολαρίων, ενώ μελλοντικά αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.

Κι έτσι, εκχωρώντας όλο και περισσότερες επιλογές της ιδιωτικής ζωής μας στη Microsoft (εν προκειμένω) και τις άλλες εταιρείες, κινούμαστε «φουλ ολοταχώς» για έναν κόσμο γεμάτο από ακόμη περισσότερες μηχανιστικές (στην κυριολεξία, όμως), απρόσωπες κι αδιάφορες φωτογραφίες τουλάχιστον, έχουμε ακόμη 120άρι φιλμ και χειροκίνητη έκθεση κι εστίαση. ;)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: