13.9.12

Λάβρος ο Ρουπακιώτης κατά Χρυσής Αυγής...


crime.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Τον Ηλία Ηλιού θυμήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Με τη νομιμότητα να καταπολεμήσουμε την...

παρανομία τους» θύμισε ο υπουργός τη φράση του Ηλιού, προσθέτοντας ότι η οργανωμένη κοινωνία χωρίς ακρότητες θα πρέπει να ορθώσει το δικό της ανάστημα και να βάζει στο περιθώριο τα φασιστικά στοιχεία που είναι ο μέγιστος κίνδυνος.

Ο υπουργός όμως απάντησε και σε ερωτήματα για τη συζήτηση που γίνεται για ποινικοποίηση της κουκούλας:

- Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα κάθε φορά που έχουμε ένα ερέθισμα αλλά να δούμε νηφάλια πως καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αυτό το αδίκημα.

Ποιος θα πληρώσει το «βραχιολάκι»;

Το «βραχιολάκι» για τους υπόδικους αλλά και για όσους παίρνουν άδεια από τη φυλακή, θα θεσμοθετήσει τελικά ο υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όμως θα προηγηθεί η σύσταση μίας ειδικής επιτροπής που θα επεξεργαστεί το πλαίσιο εφαρμογής και κυρίως ποιός θα αναλάβει το κόστος αγοράς για το βραχιόλι γαιοεντοπισμού, διότι μπορεί να χρησιμοποιείται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Αμερική, ωστόσο το κόστος αγοράς είναι αρκετά επιβαρημένο.

Η χρυσή τομή στο νόμο για τα ναρκωτικά

Ο κ. Ρουπακιώτης φαίνεται ότι βρήκε και τη χρυσή τομή στο νόμο για τα ναρκωτικά, που δεν είχε περάσει ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου γιατί είχε αντιδράσει η ΝΔ και όχι μόνο. Τελικά δε θα αποποινικοποιηθεί η χρήση χασίς σε ιδιωτικό χώρο, αλλά θα γίνει πταίσμα, δηλαδή φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες.

«Αν μπορώ να πέσω και στην πυρά, αρκεί να επιταχυνθεί η δικαιοσύνη»

Στόχος του υπ. Δικαιοσύνης είναι πάντα η γρήγορη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων, κυρίως με κατηγορούμενους κρατικούς αξιωματούχους. Μάλιστα ο κ. Ρουπακιώτης είπε χαρακτηριστικά : «Αν μπορώ να πέσω και στην πυρά, αρκεί να επιταχυνθεί η δικαιοσύνη».

Πλην όμως τον ρωτήσαμε, πως θα γίνει η ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων με δικαστές που προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας και δηλώνουν ότι εφόσον υποστούν και νέες μισθολογικές περικοπές δε θα εργάζονται καθόλου από το σπίτι.

- Οι δικαστές, είπε ο κ. Ρουμελιώτης, πάνω από όλα σέβονται το Σύνταγμα και είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσουν το καθήκον τους , δεν θα ξεχάσουν το χρέος τους προς την κοινωνία και θα καταλάβουν ότι αυτήν τη στιγμή όλη η κοινωνία υποφέρει από την οικονομική κατάσταση της χώρας. Όμως για τους πρωτοεισερχόμενους δικαστές, ο υπουργός είπε ότι, αν γίνει μείωση στους μισθούς τους, θα υπάρξει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: