18.9.12

Αλ. Παπαρήγα: Κάθε χώρος της Υγείας πρέπει να γίνει «κάστρο πάλης»...


Η παραδοχή ότι όλοι πρέπει να πληρώσουν με «δίκαιο» τρόπο για το χρέος οδηγεί μεσοπρόθεσμα το κίνημα σε αφοπλισμό. Το χρέος είναι επακόλουθο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν δεχόμαστε ότι έχουμε κρίση χρέους, τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ σε συζήτηση για τα...
προβλήματα στον τομέα της Υγείας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η κ. Παπαρήγα είπε ότι πολλοί μιλούν για «πληθωρισμό γιατρών, νοσοκομειακών μονάδων και πολυφαρμακία» και τόνισε ότι ο «πληθωρισμός» τίθεται στην συζήτηση, αναλόγως του τι προτεραιότητες θέλει να καλύψει κάποιος.

Χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για να δημιουργήσουν ένα σύστημα Υγείας όπου ο καθένας θα απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας, ανάλογα με το τι έχει στην τσέπη του, είπε η κ. Παπαρήγα.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κρατήσεις για την Υγεία, «να τα πάρουν από αυτούς που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους» και πρόσθεσε ότι «το κίνημα δεν μπορεί να περιορίζεται σε παθητικές αντιστάσεις».

Κάθε χώρος της Υγείας πρέπει να γίνει «κάστρο πάλης» - Αν δεν ξεκαθαριστεί ότι η αιτία της κρίσης βρίσκεται στα μονοπώλια και στην ΕΕ, μπορεί να έχεις αντίσταση αλλά χωρίς αποτελέσματα, ανέφερε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι δεν έχει κριθεί ακόμα στην Ελλάδα, αν το κίνημα θα πάει μπροστά ή θα ηττηθεί προσωρινά, και ότι το σύστημα έχει «χαρτιά» που αν δεν τα κάψει ο λαός, θα ηττηθεί.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η όλη πορεία του κινήματος εξαρτάται και από το ΚΚΕ, αλλά «είναι ζήτημα και γραμμής πάλης και γραμμής συσπείρωσης και πολιτικών επιλογών».

Η κ. Παπαρήγα επίσης, επέστησε την προσοχή με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται το ζήτημα της αλληλεγγύης με την μορφή που αναπτύσσεται ενίοτε, καθώς όπως επισήμανε ορισμένες μορφές διασταυρώνονται με επιλογές της ΕΕ για την δημιουργία «κοινωνικού τομέα Οικονομίας», όπου θα «συνυπάρχουν» και ιδιώτες και εθελοντές και η μερική απασχόληση και η προσφορά.

Τέτοιες μορφές σκοπεύουν στο να συμφιλιωθεί ο λαός με την φτώχεια, την μερική απασχόληση και την παροχή υπηρεσιών με όρους 19ου αιώνα, είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας, τέλος, ότι πρέπει να αναπτύσσεται αλληλεγγύη με ταυτόχρονο χτύπημα της παθητικότητας αυτών που δέχονται την αλληλεγγύη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: