10.9.12

ΔΕΥΑ Χίου : Μειώνει - μετά τις αντιδράσεις- τα τιμολόγια στα χωριά...


www.alithia.gr
Αλλαγή πλεύσης από τη ΔΕΥΑΧ στους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης στα χωριά της βόρειας και νότιας Χίου, μετά τις αντιδράσεις των καταναλωτών, μιας και πολλοί απ’αυτούς – κύρια όσοι δε μένουν μόνιμα – αρνούνται να φορτωθούν τα αυξημένα πάγια και απειλούν με διακοπή της σύνδεσης.
Το...
σημείο τριβής αφορά το ποσό περί ετοιμότητας δικτύων που στα βορειόχωρα φτάνει τα 36 ευρώ ετησίως και στη νοτιόχωρα τα 56 ευρώ εφόσον έχουν μόνο ύδρευση και τα 84 ευρώ αν υπάρχει μονάδα βιολογικού στην περιοχή τους.
Όπως δήλωσε το πρωί στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Μιχάλης Φυτούσης στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης θα επανεξετάσουν την τιμολογιακή τους πολιτικής, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει την εισήγηση που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση, λέγοντας ότι βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας. Κατά τον ίδιο η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν αφορά στη μείωση του επίμαχου τέλους ετοιμότητας δικτύων αλλά και στη μείωση του αριθμού των κυβικών από τα οποία θα επιβάλλεται επιπλέον χρέωση στους καταναλωτές.
Στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης ο συμψηφισμός χρεών των πρώην Δήμων Ομηρούπολης και Αγ. Μηνά, προς τη ΔΕΥΑΧ, που έχει κληρονομήσει ο Δήμος Χίου, με τον κ. Φυτούση να δηλώνει ότι προσδοκούν να λάβουν 600.000 ευρώ για την περίοδο μέχρι το 2005, όταν για το ίδιο διάστημα οι δεδικασμένες οφειλές έφταναν το 1,5 εκ. ευρώ!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: