5.9.12

Κινητοποιήσεις δικαστικών και γιατρών για τα εργασιακά την Τετάρτη...


Στάση εργασίας από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών
Ραντεβού στους δρόμους δίνουν δικαστικοί, γιατροί, πανεπιστημιακοί και ένστολοι, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Έξω από τον Άρειο Πάγο θα...
συγκεντρωθούν στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη των έξι δικαστικών ενώσεων (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα, την πρώτη μέρα του νέου δικαστικού έτους, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν για τον ίδιο λόγο πανδικαστικές συγκεντρώσεις (12.30 μ.μ.) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και διακοπή λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων.

Στάση εργασίας από τις 11:00 ώς τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν την Τετάρτη και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ την ίδια ώρα θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Την Πέμπτη, οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο «λευκής απεργίας».

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα κατευθύνονται και οι πανεπιστημιακοί. Στη συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσαν πρόταση για μία πρώτη 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα εν μέσω εξεταστικής περιόδου. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι προσανατολίζονται σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, σήμερα, Τετάρτη συνεδριάζουν οι πρυτάνεις με φόντο τις επικείμενες περικοπές στις αποδοχές των πανεπιστημιακών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: