7.9.12

«Μάχη» στη Βουλή για την …Αργεντινή!...


«Μάχη» για την… Αργεντινή έδωσαν σήμερα στη Βουλή οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας.
Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια ερώτησης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού(σ.σ. ο κ. Σαμαράς ήταν απών) και αφορούσε στην πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Καλύτερα να...
γινόμασταν Αργεντινή. Γιατί εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε τελικά και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ απάντησε στον κ. Τσίπρα υπενθυμίζοντας τη χρεοκοπία της λατινοαμερικανικής χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο», αναφέρει η «Συγγρού».

Όσον αφορά στη πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ληστεία τραπέζης» και κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι το απαξίωσε με τις δηλώσεις του προκαλώντας πτώση της μετοχής του κατά 30%, με συνεπακόλουθες απώλειες για τους μικρομετόχους της τράπεζας.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «στο πιο πρόσφατο stress test το 2011, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν ανάμεσα στις τελευταίες τράπεζες από πλευράς επιδόσεων».

«Πάτε για ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, αλλά λέτε πως είναι "σαπάκι". Σε άλλες χώρες θα ερχόταν ο εισαγγελέας», ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Στουρνάρας αντέτεινε λέγοντας πως δεν χαρακτήρισε ‘’σαπάκι’’ την τράπεζα. «Είπα πως είναι μη βιώσιμο και φροντίζουμε να το κάνουμε βιώσιμο εξυγιαίνοντάς το», συμπλήρωσε...
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: