5.9.12

Θα μας βαράνε...με τις μάνικες...


crime.gr

Αλλάζουν τα "όπλα" της ΕΛ.ΑΣ. στις διαδηλώσεις όπως δήλωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι αντί για δακρυγόνα μελετώνται άλλοι τρόποι όπως το νερό.

Μιλώντας στον...

ραδιοφωνικό σταθμός Real, δήλωσε αρχικά: "Γίνεται μία προσπάθεια η Ελληνική Αστυνομία να στραφεί σε άλλους τρόπους πιο σύγχρονους,μία σκέψη π.χ. είναι το νερό".

Έπειτα από σχετικό ερώτημα που του υποβλήθηκε σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Υπουργείο απέναντι στις κινητοποιήσεις, απάντησε: "Δεν μπορεί να επιτραπεί μια κατάσταση στην οποία η χώρα θα γίνει μπάχαλο. Απόλυτος σεβασμός στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά και απόλυτος σεβασμός στην ευρύτερη νομιμότητα, στο δικαίωμα της εργασίας των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, στο να μην κλείνουν όλοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας με το παραμικρό".

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα δακρυγόνα λέγοντας πως έχουν εξαντλήσει τη χρησιμότητά τους, καθώς αφενός στρέφονται κατά δικαίων και αδίκων και αφετέρου χρησιμοποιείται μάσκα από διαδηλωτές οι οποίοι παρανομούν, ενώ σημείωσε: " αυτό σε τίποτα δεν συνιστά υποσημείωση υποχώρησης, από την απαίτηση της τήρησης της νομιμότητας. Θα πρέπει να συνεννοηθούμε σε αυτή τη μέγιστη φάση της κρίσης, να συνεννοηθούμε σαν κοινωνία πάρα πολύ καλά και να καταλάβουμε ότι η νομιμότητα είναι προς το συμφέρον όλων μας. Δεν είναι απλώς ένα πλαίσιο το οποίο μπορεί κανείς να το υπερβαίνει, αν κρίνει ότι κάτι θέλει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: