15.9.12

Τραπεζικός μέλος σπείρας που άδειαζε λογαριασμούς νεκρών!


Ο «φουσκωμένος» τραπεζικός λογαριασμός ενός 61χρονου που δεν βρίσκεται στη ζωή, ήταν μεγάλο δέλεαρ για τα μέλη μιας σπείρας απατεώνων που φρόντισε να τον… αδειάσει με τη βοήθεια ενός 43χρονου διευθυντή τράπεζας!
Μέσα σε δυο μήνες, τον ...
Φεβρουάριο και το Μάρτιο, η επταμελής σπείρα άρπαξε μέσω δυο τραπεζών στην Ξάνθη και σε χωριό της Δράμας 485.000 ευρώ!

Ο τραπεζικός -που ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα- διευκόλυνε τις διαδικασίες για την ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από έναν 65χρονο που εμφανιζόταν στην τράπεζά του και στο άλλο υποκατάστημα με πλαστό δελτίο ταυτότητας, παριστάνοντας τον… πεθαμένο 61χρονο!

Έτσι, εξαπατούσε τους υπαλλήλους και «σήκωνε» μεγάλα ποσά από το λογαριασμό του νεκρού.

Κάθε φορά, συνοδευόταν από διαφορετικά μέλη της σπείρας στην οποία συμμετείχαν άλλοι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 33, 47, 53 και 43 χρόνων και ένας ακόμη αγνώστων στοιχείων.

Ως «εγκέφαλοι» της μεγάλης κομπίνας φέρονται ο 65χρονος και ο 53χρονος, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για άλλες απάτες.

Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ υποθέσεις ανάληψης από το λογαριασμό του αποβιώσαντος, αλλά εξετάζεται αν η σπείρα έχει «αδειάσει» και άλλους λογαριασμούς νεκρών.

Σε βάρος των μελών της σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας που εξιχνίασαν την υπόθεση συνεχίζουν τις έρευνες.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: