8.9.12

Κορυφώνονται το απόγευμα του Σαββάτου οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη ΔΕΘ...


Για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με το οποιο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ, κατά της... πολιτικής σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα παραβρεθεί και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σημειώνεται ότι συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και οι οπαδοί της ομάδας του Ηρακλή.

Στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα κάνει συγκέντρωση ο απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές.

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο θα ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Νωρίτερα, σήμερα, το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι ένστολοι, με συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Επί ποδός η αστυνομία, καθώς στους δρόμους της πόλης βρίσκονται περίπου 3.500 αστυνομικοί.

Όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες, αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», από όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: