4.9.12

Ιστορίες απελπισίας και αγανάκτησης...


...από ψηφοφόρους της ΝΔ...
Απελπισία και απόγνωση χαρακτηρίζει τα τηλεφωνήματα μελών και ψηφοφόρων της ΝΔ στα κομματικά γραφεία, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά όλης της χώρας, όπως λένε υπάλληλοι του κόμματος, ενώ στελέχη της ΝΔ, που... κάνουν επαφές στο νομό Θεσσαλονίκης με ψηφοφόρους του κόμματος διαπιστώνουν οργή και αγανάκτηση.

Οι «ιστορίες καθημερινής τρέλας» είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο για τους υπαλλήλους της ΝΔ, που αναγκάζονται να ακούν τον… πόνο και τις εκκλήσεις ψηφοφόρων για μια λύση στα αδιέξοδά τους. «Είναι απίστευτο πόση απελπισία υπάρχει. Οι ιστορίες των ψηφοφόρων που τηλεφωνούν είναι απίστευτες. Και τι να πεις σε έναν άνθρωπο που έχει άνεργους στο σπίτι του το παιδί του και τη νύφη του; Ανδρόγυνα με παιδιά επιστρέφουν στους γονείς και όλοι μαζί ζουν από μια ή δυο συντάξεις των 600 ευρώ η καθεμιά. Δεν τα βγάζουν πέρα πια. Τηλεφωνούν, λένε ότι ανέκαθεν ψήφιζαν όλοι ΝΔ και ζητούν βοήθεια και λύσεις», έλεγε υπάλληλος του κόμματος.

Την ίδια εικόνα όμως καταγράφουν και στελέχη της ΝΔ, που έρχονται σε επαφή με κόσμο στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης.

«Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, οργισμένος. Περίμενε κάτι καλύτερο από την κυβέρνηση. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στα νέα μέτρα που θα ληφθούν, αλλιώς η κοινωνική συνοχή θα καταρρεύσει.Ολοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά ζητούν να βρει η κυβέρνηση τα χρήματα από περικοπές σε εκείνους που τα… έφαγαν. Δεν αντέχει κανείς άλλα βάρη. Ηδη δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις, ενώ είναι τραγικό να βλέπεις κόσμο να μην εργάζεται πουθενά και να μην περιμένει δουλειά στο άμεσο μέλλον.

Υπάρχει κίνδυνος συνολικής απαξίωσης. Ακόμη και άνθρωποι που καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι η ΝΔ θα λάβει μέτρα ανάλογα των προηγούμενων κυβερνήσεων. ‘Να κόψουν το λαιμό τους να βρουν άλλους τρόπους για έσοδα. Τα ίδια έκαναν ο Παπανδρέου και ο Παπαδήμος. Αν συνεχίσουν έτσι να μας ξεχάσετε’, μας λένε», επισήμαναν τα ίδια στελέχη.

Τα μηνύματα μεταφέρονται στους επικεφαλής των κομματικών οργανώσεων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και με τη σειρά τους ενημερώνουν διαρκώς τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Ολοι μάλιστα, παρότι γνωρίζουν τα πολύ στενά περιθώρια, περιμένουν μια «καθησυχαστική παρέμβαση» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και βέβαια μέτρα όσο το δυνατόν πιο δίκαια κοινωνικά, διότι η μικρή και μεσαία τάξη είναι πλέον εξουθενωμένες, όπως διαπιστώνουν όλα τα στελέχη του κόμματος.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: