7.9.12

Γαλλία: τον Οκτώβριο να δοθεί λύση για Ελλάδα και Ισπανία...


Η Γαλλία επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξει σε μία λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία, κατά την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18-19 Οκτωβρίου, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Πιερ Μοσκοβισί.

«Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να ... διαχειρισθούμε τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι», είπε ο Γάλλος υπουργός κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του Κέντρου Bruegel, στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι «ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέλει η Ευρώπη να καταλήξει σε μία λύση ισχυρή και δομική».

«Ιδανικά, θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να φθάσουμε [σ.σ. σε λύση] κατά τη διάρκεια του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», σημειώσε, αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Ισπανία, επισημαίνοντας ότι «η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός της ανάπτυξης».

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε την «προσήλωση της Γαλλίας στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στην Ισπανία, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «καλό δρόμο».

Ο κ. Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης Τραπεζικής Ένωσης μεσοπρόθεσμα, με την συγκρότηση ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να βρίσκεται «σε πλήρη λειτουργία κατά το 2013» και πρόσθεσε ότι όλες οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία αυτού μηχανισμού, θέση με την οποία διαφωνεί η Γερμανία.

Ο Γάλλος υπουργός τάχθηκε επίσης υπέρ μίας ισχυρότερης οικονομικής ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης μακροπρόθεσμα, με τη θέσπιση θέσης υπουργού Οικονομικών και τη συγκρότηση μίας «κοινωνικής ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: