6.9.12

Επίθεση Βενιζέλου κατά Σαμαρά...


Αιχμές κατά εισαγγελέα Πεπονή...
Αιχμές για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ως προς το θέμα της επιμήκυνσης άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω του realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας πως η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής προβλέπεται ρητά από... την τελευταία συμφωνία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος των μικρότερων εταίρων δεν είναι να παρακολουθούν μια μονοκομματική κυβέρνηση. «Δεν επωμιζόμαστε το κόστος για κάθε πρόβλημα; Είναι δυνατόν να καθόμαστε σιωπηλοί, να πληρώνουμε την ευθύνη και να μη μπορούμε να μετάσχουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από μια υπόδειξη, μέσα από μια προτροπή; Μέσα από την άσκηση ελέγχου; Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ρόλος των δύο μικρότερων εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είναι να παρακολουθούν μία μονοκομματική κυβέρνηση να ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλα λάθη, με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για τον απλό πολίτη, κάνουν λάθος». Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή στην Κυβέρνηση.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του πως η διερεύνηση της υπόθεσης με αφορμή της δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, από τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. «Ο εισαγγελέας κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε καν να επιληφθεί ενός θέματος στο οποίο το βασικό στοιχείο είναι πολιτικές αποφάσεις, πολιτικών προσώπων. Πιστεύω ότι αυτό έγινε για λόγους αμιγώς επικοινωνιακούς. Οτι ήταν ένα σκηνικό. Ένα επικοινωνιακό σκηνικό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη εξεταστεί από τη Βουλή.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αντίθετος με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: