29.9.12

Τριγμοί...


Το επόμενο σαββατοκύριακο, θα βρεθoύν προ τετελεσμένων...
Όσο έρχεται πιο κοντά η ώρα των τελικών αποφάσεων για τα μέτρα, τόσο πολλαπλασιάζονται οι τριγμοί στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Χθες, με δήλωσή τους, οι ... συνήθεις… διαφωνούντες με τα μέτρα, εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει το επόμενο σαββατοκύριακο και όχι αυτό. Οι Ανδρέας Νεφελούδης, Βαγγέλης Ζορκάδης και Χρήστος Σταυρόπουλος, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, διαφωνούν με την πρακτική που ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης και θεωρούν ότι το ανώτατο όργανο του κόμματος θα έπρεπε να είχε συνεδριάσει πριν προκύψει η πολιτική συμφωνία για τα μέτρα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Με δήλωσή τους, οι διαφωνούντες χθες επισήμαναν τα εξής:
«Στην συνεδρίαση της Ε.Ε. της 25 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε να γίνει η συνεδρίαση της Κ.Ε. για να συζητήσει και να αποφασίσει για τα μέτρα το επόμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου, με την δικαιολογία ότι τα μέτρα δεν θα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τότε.
Δεν γνωρίζουμε που οφείλεται αυτή ενημέρωση, τη στιγμή που όλα τα ΜΜΕ και οι πληροφορίες από όλες τις πλευρές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι συμφωνίες σε υψηλό επίπεδο με την τρόικα θα έχουν κλείσει πολύ νωρίτερα και θα απομένει η ψηφοφορία στη Βουλή.

Νομίζουμε πως το κόμμα μας δεν πρέπει να κινηθεί με «τετελεσμένα», διότι καταλαβαίνεται πως αν συμφωνηθεί το πλαίσιο των μέτρων σε επίπεδο αρχηγών τότε θα υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα για την όποια απόφαση της ΚΕ.

Πιστεύουμε πως η συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα ή όποια άλλα προκύψουν δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα απόφασης, παρά μόνο των κορυφαίων οργάνων του κόμματος.
Επειδή οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και οι όποιοι χειρισμοί αποφασιστικοί για την πορεία του κόμματος, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις και να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Η συνεδρίαση ζητάμε να γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου».

Βεβαίως, ούτε σήμερα, ούτε αύριο έχει συνεδρίαση. Μένει να αποδειχθεί πόσο θα σηκώσουν τους τόνους όσοι διαφωνούν για το γεγονός ότι… το επόμενο σαββατοκύριακο θα βρεθούν προ τετελεσμένων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: