19.9.12

Τσίπρας: Το λόμπι του μνημονίου παίζει τα ρέστα του...


Σφοδρή επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της λήψης του νέου πακέτου μέτρων. «Σε λίγες μέρες τελειώνει το θέατρο του παραλόγου», τόνισε.
«Από ό,τι φαίνεται ψάχνουν το... κατάλληλο περιτύλιγμα ώστε να σερβιριστούν στον ελληνικό λαό το προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας από τη τρόικα του εσωτερικού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι «το νεοφιλευλεύθερο λόμπι του μνημονίου παίζει τα ρέστα του», συμπληρώνοντας ότι προσπαθεί να περάσει ως επιτυχία το «δωράκι» της επιμήκυνσης, την οποία όμως χαρακτήρισε «μπαγιάτικο» δωράκι, καθώς –όπως είπε- είχε προταθεί και κατά το παρελθόν, αλλά απορρίφθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει «το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που υπέστησαν από τα τρία κόμματα με γνώμονα την ιερά βίβλο του μνημονίου».

«Γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το μνημόνιο έχει θέσει υπό απειλή τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά όσων επιχειρούν να συνδέσουν την αριστερά με την ακροδεξιά.

«Υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας. Επιχειρούν να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Είναι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι, στην προσπάθεια τους να σώσουν το σύστημα, γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς και νομιμοποιούν τη δράση της», παρατήρησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Επισήμανε εξάλλου ότι δράση της ακροδεξιάς «λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του μνημονιακού συστήματος εξουσίας».

«Να ξεχάσουν τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τα μέτρα να έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή ως ένα άρθρο, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε: «Να ξεχάσουν τις εκτροπές, να ξεχάσουν τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Στην Ελλάδα η Δημοκρατία είναι ακόμη εν ισχύ και εμείς θα την προστατεύσουμε τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα».

«Η ψηφοφορία μια κι έξω μπορεί να είναι εκβιαστική αλλά δεν απαλλάσει τους βουλευτές από τις προσωπικές τους ευθύνες. Φέρουμε την ευθύνη της επιλογής μας απέναντι στο λαό και στην ιστορία», συμπλήρωσε.

«Αυτός ο λαός», συνέχισε, «έριξε δυο μνημονιακές κυβερνήσεις. Σειρά έχει να τριτώσει... για να μην τριτώσει το μνημόνιο. Μετά την πτώση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου να τριτώσει το καλό για το λαό για να μην οριστικοποιηθεί η καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: