12.9.12

Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα μείνει στην Ευρωζώνη, δηλώνει ο Μπαρόζο...


Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τις τοποθετήσεις και των άλλων ευρωπαίων θεσμικών αξιωματούχων για την Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την Τετάρτη. «Αν η Ελλάδα τηρήσει ... τις δεσμεύσεις της θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη» τόνισε ο Μπαρόζο, στη διάρκεια της κρίσιμης ομιλίας του στο Στρασβούργο για το μέλλον της Ευρώπης.

Η ομιλία του προέδρου της Κομισιόν είχε προαναγγελθεί ως το αντίστοιχο της ετήσιας Ομιλίας στο Έθνος του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου. Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έδωσε το στίγμα των προθέσεων των Βρυξελλών για αντιμετώπιση της κρίσης μέσω της βαθύτερης πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ, καθώς και το σχέδιο για τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό των τραπεζών.

Η τοποθέτηση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έρχεται ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα, τονίζοντας όμως ότι ακόμη συνεχίζουν «να υφίστανται σημαντικές προκλήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: