25.9.12

Σκουρλέτης: Επιλεκτική διαχείριση των ονομάτων (Ηχητικό) ...


"Ενώ έχουμε μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαφθοράς και μαύρου χρήματος, υπάρχει, έχω την αίσθηση, μια επιλεκτική διαχείριση των ονομάτων...", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο...

"Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και εμπλέκουν τα ονόματα των Μιχάλη Λιάπη, Γιώργου Βουλγαράκη ακόμα και του προέδρου της ελληνικής Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, δήλωσε με νόημα και για τις περιβόητες λίστες:

"Νομίζω ότι εδώ που έχουμε φτάσει, θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως σ' αυτή την υπόθεση. Εδώ τί βλέπουμε; Ότι ενώ έχουμε μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαφθοράς και μαύρου χρήματος, υπάρχει, έχω την αίσθηση, μια επιλεκτική διαχείριση ονομάτων. Ακούγονται διάφορες λίστες, τι οποίες κάποιοι τις ξέρουν, κάποιοι δεν τις ξέρουν, κάποιοι τις χρησιμοποιούν, δίνουν ορισμένα από αυτά τα ονόματα, υπάρχουν ερωτηματικά. Ποιός διαχειρίζεται αυτή την υπόθεση και πώς;

Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να είναι μόνιμη η προσπάθεια χτυπήματος της διαφθοράς και αποκάλυψης του μαύρου πολιτικού χρήματος. Και δεν θα έπρεπε να γίνεται με αποσπασματικό τρόπο. Και όχι για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων. Και όχι για λόγους μπορεί να έχουν να κάνουν ενδεχομένως αλληλοεξόντωσης διάφορων πολιτικών φατριών.

Αυτές τις παρατηρήσεις θα ήθελα να κάνω, αλλά κυρίως θα θέλαμε να δούμε περισσότερα στοιχεία. Αυτό ζητάει σήμερα η ελληνική κοινωνία, να χυθεί άπλετο φως.

Βεβαίως εδώ ανακύπτει το τεράστιο ζήτημα και η ανάγκη να αλλάξει όλο εκείνο το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ουσιαστικά καλύπτει τους υπουργούς και πολιτικά πρόσωπα, ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών για παράδειγμα. Μακάρι να αποτελέσει η σημερινή υπόθεση την αφορμή να υπάρξουν τέτοιες τεχνικές αλλαγές, ώστε να πάψουν πλέον τα διάφορα πολιτικά πρόσωπα να πέφτουν στα μαλακά, να είναι στο απυρόβλητο".





e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: