15.9.12

«Όλα σε ένα»...


Θέλουν να αποφευχθούν οι διαφοροποιήσεις από τους κυβερνητικούς βουλευτές...
«Όλα σε ένα». Σε αυτήν τη φράση συμπυκνώνεται η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί και επικυρωθεί από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το «πακέτο» των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με... το "Έθνος", ο Α.Σαμαράς και Ευ. Μεϊμαράκης συμφώνησαν να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα των 11,5 με τη μορφή ενός και μόνο άρθρου, έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε κυβερνητικούς βουλευτές να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας και με δεδομένες τις υπαναχωρήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας, οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν για ακόμη μία φορά τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα ανακοινώσει το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό και αμέσως μετά το “πακέτο” θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να συμβεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Εφόσον οι διαδικασίες «τρέξουν», τότε η έκθεση της τρόικας μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: