9.9.12

Ο Σαμαράς έπρεπε να βάλει υπουργούς που ξέρουν την κοινωνία, όχι κομματόσκυλα...


Καλύτερος απ'ό,τι τον περίμενε είναι ο Αντώνης Σαμαράς, εξομολογείται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και χαρακτηρίζει «τραγικούς» κάποιους υπουργούς της κυβέρνησης. «Επρεπε να βάλει υπουργούς που ξέρουν την κοινωνία και την αγορά, όχι κομματόσκυλα» αναφέρει.

Ο ...
δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα "Νέα Σαββατοκύριακο", κάνει αναφορές σε όλα τα κόμματα, ξεκινώντας από την κυβέρνηση. Αφού διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, εύχεται να πετύχει η τρικομματική κυβέρνηση : «Πρέπει να μάθουμε να προχωράμε με συνεργασίες. Να βγει μια γενιά πολιτικών μακριά από την λογική της αυθεντίας» τονίζει ενώ στο ερώτημα πώς κρίνει τον Πρωθυπουργό απαντά :

«Μάλλον χαμένο στο διάστημα. Είναι βέβαια και πολλά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει...Βέβαια μερικοί υπουργοί του είναι τραγικοί. Επρεπε να βάλει υπουργούς που ξέρουν την κοινωνία και την αγορά. Οχι κομματόσκυλα» αναφέρει και ψέγει τον Πρωθυπουργό γιατί αντικατέστησε τον Γιάννη Διώτη από επικεφαλής του ΣΔΟΕ«με έναν γνωστό του από τη Μεσσηνία», όπως λέει. «Λες και δεν μπορεί να φύγει από τη λογική του βουλευτάκου. Αλλά έτσι είναι οι περισσότεροι πολιτικοί» προσθέτει.

Στο ερώτημα ποιά είναι η άποψή του για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μπουτάρης λέει : «Εγώ τον εκτιμώ τον Τσίπρα. Τώρα όταν θα έλθει η ώρα της αλήθειας, δεν ξέρω τι θα κάνει, αλλά για την ώρα το παίζει καλά. Δεν ερεθίζει τον κόσμο, ε, λέει κάποιες υπερβολές, αλλά αντιπολίτευση είναι, τι θα κάνει ;»

Για την Χρυσή Αυγή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι κατηγορηματικός και επαναλαμβάνει παλιότερη πρότασή του να απαγορευτεί «ένα κόμμα τέτοιων αντιλήψεων».

Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπουτάρης είναι επικριτικός και δηλώνει ότι «αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορέσει να αλλάξει, θα έρθουν κάποιοι άλλοι».

«Οι Ελληνες είναι σοσιαλδημοκράτες. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αλλάξει όνομα, να αλλάξει πρόσωπα, να αλλάξει, να αλλάξει, να αλλάξει -που δεν το βλέπω να μπορεί- τότε θα έρθουν κάποιοι άλλοι» τονίζει ενώ για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Ανδρέα Λοβερδο, τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και την Αννα Διαμαντοπούλου, αναφέρει :



«Μακάρι. Αλλά πρέπει να πείσουν τον κόσμο. Γιατί σε αυτή τη φάση δεν βλέπω να πείθουν τον κόσμο».



Απολαυστικός και γλαφυρός στις διατυπώσεις του ο Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για το πάθος του που είναι τα κρασιά του Κτήματος Μπουτάρη :



«Με το κτήμα ασχολούμαι, είναι πολύ κοντά. Καμιά φορά λέω «έχω μια δουλειά» και πετάγομαι. Αλλος νομίζει ότι είμαι με γκόμενα, άλλος ότι έχω κανένα πολιτικό ραντεβού και εγώ πάω να δοκιμάσω πέντε κρασάκια να χαζέψω λιγάκι και αυτό με τρέφει».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: