29.9.12

ΚΥΠΡΟΣ: Αξιωματούχοι χρεώνουν στο Κράτος και τον καφέ τους...

«Τσεπώνουν» το επίδομα εξωτερικού και δεν πληρώνουν τα ροφήματά τους...
Λευκωσία: Κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επωμίζεται κάθε χρόνο το δημόσιο μόνο για τους καφέδες και τα σάντουιτς των κρατικών αξιωματούχων και των υψηλόβαθμων δημόσιων υπαλλήλων, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Εάν ...
προσθέσει κάποιος και το επίδομα εξωτερικού, τότε το κόστος για το δημόσιο, σε ποτά και φαγητά, ξεπερνά κατά πολύ το €1 εκατ. το χρόνο.

Εκτός βεβαίως από τις διανυκτερεύσεις, τις μετακινήσεις και τις φιλοξενίες, που είναι ούτως ή άλλως πληρωμένες.

Εκείνο όμως που προκαλεί ιδιαίτερα, μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση, όπου το κράτος υποτίθεται ότι προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα με κάθε τρόπο, είναι που ούτε τον καφέ τους δεν πληρώνουν κρατικοί αξιωματούχοι.

Αντί αυτού καταδέχονται να εκδίδονται τιμολόγια των €4 ή των €10 για εξόφληση από το δημόσιο, για το ζεστό ρόφημα που απόλαυσαν σε VIP αίθουσα κάποιου αεροδρομίου. Ορισμένοι αξιωματούχοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν αυτά τα ευτελή ποσά και περιμένουν από το Κράτος να τους πληρώσει τον καφέ, το καπουτσίνο ή το τσάι που παρήγγειλαν σε VIP αίθουσα για την οποία το δημόσιο, κατέβαλε άλλα €800 ή και €1.000 για μερικές ώρες χρήσης.

Ο «Φ» έχει στην κατοχή του δεκάδες τέτοια τιμολόγια τα οποία εκδόθηκαν στο όνομα κρατικών αξιωματούχων, που παραπέμπονται από αίθουσες αεροδρομίων για να εξοφληθούν και κάποια αφορούν πολύ χαμηλά ποσά, για τα οποία όμως δεν βάζει κανένας το χέρι στην τσέπη να τα πληρώσει ή έστω να τα αφαιρέσει από το πλούσιο επίδομα εξωτερικού, που λαμβάνει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για κρατικούς αξιωματούχους που λαμβάνουν παχυλούς μισθούς από €85.000 μέχρι €150.000 τον χρόνο.

Ενώ δηλαδή το κράτος καταβάλλει στους αξιωματούχους επίδομα εξωτερικού ειδικά για κάλυψη των εξόδων καθημερινής συντήρησής τους, αυτό το επίδομα πάει κατευθείαν στην τσέπη ως έξτρα ενίσχυση του μισθού και οι καφέδες χρεώνονται στο κράτος και κατ’ επέκταση στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών, μέσω άλλων τιμολογίων....
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: