2.9.12

«Ή πληρώνεις ή πας φυλακή»...


Νέα διάταξη για τους φοροφυγάδες ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Μια νέα διάταξη με την οποία θα υποχρεώνονται στο εξής οι φοροφυγάδες που συλλαμβάνονται να... πληρώνουν αμέσως ένα μέρος των υποχρεώσεών τους προετοιμάζει αθόρυβα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος", το ζήτησε ανακίνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαπιστώνοντας ότι αν και τους τελευταίους μήνες έχει εντοπιστεί ένας μεγάλος αριθμός φοροφυγάδων, το όφελος για την ελληνική οικονομία είναι σχεδόν μηδαμινό.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όταν συλλαμβάνεται ένας πολίτης για φοροδιαφυγή, του απαγγέλλονται κατηγορίες, αλλά ώσπου να δικαστεί δεν υποχρεούται να καταβάλει ούτε ένα μικρό τμήμα των υποχρεώσεων που απέφευγε.

Στο εξής, ο φοροφυγάς που συλλαμβάνεται θα υποχρεώνεται να προχωρήσει σε έναν διακανονισμό τμηματικής καταβολής των οφειλών του ως την ώρα που θα δικαστεί και μετά τη δίκη και την καταδίκη του θα καταβάλλει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που θα του επιδικάζονται και προβλέπει ο νόμος.

Εφόσον αρνείται αυτόν τον διακανονισμό, θα οδηγείται αμέσως στη φυλακή και θα παραμένει εκεί ώσπου να δικαστεί. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει θεαματικά αποτελέσματα στον τομέα της αποτροπής και σε αυτόν των εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: