20.9.12

Ο ΣΔΟΕ «ψάχνει» ντόπιους πολιτικούς ...



Σε πολύ πρώιμο στάδιο και κάτω από απόλυτη μυστικότητα γίνονται οι έρευνες από το ΣΔΟΕ για πολιτικά πρόσωπα της Θεσσαλίας για τα οποία υπάρχουν ανώνυμες καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό και για ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόσωπα αυτά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία είναι δεκαπέντε συνολικά, από τα οποία τα τέσσερα είναι από τη Μαγνησία και πρόκειται για...
δύο εν ενεργεία βουλευτές και δύο γνωστούς πρώην δημάρχους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τη Μαγνησία τα πρόσωπα για τα οποία εξετάζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία και σε ορισμένες περιπτώσεις και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι τέσσερα με θητεία στο Κοινοβούλιο και στην Αυτοδιοίκηση.
Στο ΣΔΟΕ του Βόλου σημειώνουν ότι για την περαιτέρω διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων των «τεσσάρων» έχουν πάρει εντολή από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνη, ο οποίος ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση ανώνυμων καταγγελιών που είχε λάβει η υπηρεσία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι πρόωρο να πούμε ο,τιδήποτε σχετικό.
Ο,τιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται για λόγους εντυπωσιασμού, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αρμόδια πηγή του ΣΔΟΕ που υπηρετεί στο Βόλο.
Είναι βέβαιο ότι οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμη είτε σε θετικά, είτε σε αρνητικά αποτελέσματα και όπως σημειώνουν στελέχη της υπηρεσίας χαρακτηριστικά: «Καταγγελίες μπορούν να γίνουν για τον καθένα, η διερεύνησή τους είναι αυτή που θα αποδείξει το βάσιμο ή όχι των καταγγελιών».
Το ίδιο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έσπευσε ακόμη να επισημάνει τις καθυστερήσεις και πολλές φορές την κωλυσιεργία που δείχνουν οι τράπεζες για τη χορήγηση των στοιχείων των πελατών τους, ακόμη και όταν τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν σχετική εντολή για άρση του τραπεζικού απορρήτου, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Για παράδειγμα στις κινήσεις των λογαριασμών των ελεγχόμενων προσώπων υπάρχει η ένδειξη «ανώνυμος καταθέτης», γεγονός που δυσκολεύει τη διασταύρωση στοιχείων και τις πιθαμές κινήσεις μαύρου ή αδικαιολόγητου χρήματος.
Τέλος στέλεχος του ΣΔΟΕ Βόλου σημειώνει ότι στην προχθεσινή συγκέντρωση των στελεχών της υπηρεσίας που υπηρετούν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με την παρουσία και του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας έγινε ενημέρωση τεχνικού περιεχομένου, για τον τρόπο και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στους συγκεκριμένους ελέγχους προκειμένου να τελεσφορήσουν οι σχετικές προσπάθειες.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια: