8.9.12

Εμπόρευμα στα σκουπίδια...


Επιχείρηση ξεφορτώθηκε σε κάδους ράφια και ολοκαίνουργια είδη, όταν αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο...
«Ενοικιάζεται», «Κλείνουμε», «Πωλείται»...
Η εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας κατακλύζεται από επιγραφές σε βιτρίνες κλειστών καταστημάτων που κρύβουν πίσω τους την απόγνωση επιχειρηματιών, οι οποίοι...

προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν όρθιοι, αλλά δεν τα κατάφεραν και λύγισαν στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Τη μεγάλη απόγνωση εμπόρου απέναντι σε φόρους, χαράτσια, μειωμένους τζίρους, που τον οδήγησαν σε λουκέτο, μαρτυρούσε η εικόνα που παρουσίαζαν κάδοι απορριμμάτων, πριν από ημέρες σε ένα κεντρικό σημείο της αγοράς.

Ράφια, εξοπλισμός και όλο το εμπόρευμα, ολοκαίνουργια είδη μέσα σε νάιλον συσκευασίες, είχαν ξεχειλίσει τους κάδους, κοντά στο εμπορικό κατάστημα που κατέβασε οριστικά τα ρολά του. Το εμπόρευμα δεν έμεινε για πολλές ώρες στους κάδους, καθώς περαστικοί φρόντισαν για τη, περισυλλογή του...

Όμως, η εικόνα από μόνη της μπορούσε να οδηγήσει εύκολα τη σκέψη των περαστικών στην κατάσταση, οικονομική και ψυχολογική, στην οποία βρέθηκε ο έμπορος, ο οποίος πέταξε ότι είχε και δεν είχε στα σκουπίδια και κλείδωσε πίσω του την μικρή επιχείρησή του.

Εκτός από τα λουκέτα με μορφή χιονοστιβάδας σε μικρότερα εμπορικά καταστήματα, το κλείσιμο σε ένα βράδυ καταστήματος γνωστής εμπορικής αλυσίδας, του Mango, στην οδό Ερμού δείχνει ότι οι επιπτώσεις δεν έχουν φρένο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε μια προσπάθεια συσπείρωσης όλων των εμπόρων και εξεύρεσης δυναμικού και αποτελεσματικού τρόπου αντίδρασης στην ζοφερή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλεί όλους τους εμπόρους σε μια έκτακτη συνεδρίαση, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Αντικείμενο της συνέλευσης, όπως τονίζει, είναι να ληφθούν αποφάσεις για την διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων που μαστίζουν τις επιχειρήσεις καθώς και να βρεθούν τρόποι επιβίωσής τους.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ οι έμποροι πρέπει να συσπειρωθούν και ενωμένοι να πιέσουν για άμεσες λύσεις», τονίζει ο Σύλλογος επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των εμπόρων.

Οι έμποροι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς τα λουκέτα έχουν εισβάλει με ραγδαίους ρυθμούς στην εμπορική αγορά του Βόλου.

Η εικόνα αποκαρδιωτική, φανερώνει τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται έμποροι από τη μείωση της κίνησης, τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, τις μηνιαίες υποχρεώσεις έναντι τραπεζών, τα δυσβάσταχτα ενοίκια.

Το αδιέξοδο των καταστηματαρχών, που οδηγήθηκαν σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, αλλά και των υπολοίπων που συνεχίζουν να προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, γίνεται αντιληπτό με μια σύντομη βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Τα ξενοίκιαστα καταστήματα αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της οικονομικής δυσπραγίας, ενώ τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου δείχνουν ότι η διαγραφή μελών τους από τα μητρώα του δεν μπορεί πλέον να συγκρατηθεί.

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: