6.9.12

Καρχιμάκης: Ο Προβόπουλος συγκαλύπτει φοροφυγάδες, να παρέμβει ο Πεπόνης ...


Νέα επίθεση με σκληρές εκφράσεις εξαπέλυσε σήμερα ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, ότι συγκαλύπτει αυτούς που φοροδιαφεύγουν μη συνεργαζόμενος με το ΣΔΟΕ, αλλά και... κατά του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη επειδή δεν επεμβαίνει.

Σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τη επίθεση κατά του κ. Προβόπουλου για το θέμα του αφορολόγητου χρήματος ύψους 207 δισ. ευρώ που φέρεται να μεταφέρθηκε στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει ότι τα στελέχη του ΣΔΟΕ σε δημόσια συζήτηση παραδέχθηκαν ότι ο κ. Προβόπουλος «δεν συνεργάζεται» και στην ουσία τον εγκάλεσαν ότι «συγκαλύπτει» αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Παράλληλα, κάνει αναφορά στο μισθό του διοικητή της Τραπέζης που ανέρχεται -όπως υποστηρίζει- στα 25.000 ευρώ το μήνα ή «περίπου 1000 ευρώ την ημέρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Καρχιμάκης επανέρχεται στον οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Πεπόνη, τον οποίο χαρακτηρίζει ξανά «εισαγγελέα του ντόρου και της βαβούρας» και τον καλεί να ασκήσει «επιτέλους ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες εκ της Δικαιοδοσίας» του και να εγκαλέσει τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για τις «ασύμβατες και ύποπτες παραβλέψεις του».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν ο κ. Καρχιμάκης είχε πει ότι ο κ. Προβόπουλος γνώριζε για τα 207 δισ. και ο κ. Πεπόνης «κάνει την πάπια» για το θέμα.

Διαβάστε την ανάρτηση:


«Το ΣΔΟΕ εκθέτει τον κεντρικό τραπεζίτη Προβόπουλο και κατά συνέπεια τον εκ της δικαιοδοσίας του πολυπράγμονα εισαγγελέα του ντόρου και της βαβούρας Πεπόνη. Κύριε Προβοπουλε, ποιους καλύπτεις και γιατί δεν μιλάς και δεν συνεργάζεσαι με τις διωκτικές και δικαστικές αρχές για τον εγκλωβισμό όσων βγάζουν αφορολόγητο χρήμα στο εξωτερικό; Το ΣΔΟΕ σε σεντράρει και σε εκθέτει δηλώνοντας εκπρόσωποι του σε δημόσια συζήτηση προς πολιτικά πρόσωπα, ότι δεν συνεργάζεσαι και στην ουσία σε εγκαλεί ότι κάποιους συγκαλύπτεις που φοροδιαφεύγουν,σε βάρος των αδύναμων αυτού του τόπου που δοκιμάζονται απο τις οριζόντιες περικοπές και σε βάρος της ανάπτυξης. Η κρίση βέβαια εσένα δεν σε ενοχλεί και δεν σε ακουμπά γιατί εισπράτεις εμφανώς αμοιβές 25.000 ευρω τον μήνα,δηλαδή περίπου 1000 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή δυο φορές πάνω την αμοιβή ενός εργαζόμενου τον μήνα με χαμηλό μισθό.

Η δε επιλεκτική δημοσιοποίηση προσώπων που έβγαλαν χρήμα στο εξωτερικό σε ενοχοποιεί ακόμα περισσότερο και δημιουργεί κρίση εμπιστοσύνης προς την θεσμική λειτουργία που υποτίθεται ότι εκφράζεις,ότι γνωρίζεις και τους άλλους και δεν τους παραδόσεις σε δημόσια κρίση και έλεγχο. Ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι που αποκρύπτεις, άγνωστο για ποιους λόγους ,ή μάλλον γνωστό σε κάποιους. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των ανθρώπων που δοκιμάζονται απο την κρίση;

Κύριε Πεπόνη οικονομικέ Εισαγγελέα του ντόρου μετά απο όλα αυτά θα τον εγκαλέσετε επιτέλους για τις ασύμβατες και ύποπτες παραβλέψεις του σύμφωνα με τον νόμο; Θα στηρίξετε την προσπάθεια των οικονομικών ελεγκτικών αρχών σε βάρος της φοροδιαφυγής που ουσιαστικά ζωγραφίζουν ως υπαίτιο σε ένα μεγάλο κομμάτι τον κεντρικό τραπεζίτη; Θα ασκήσετε επιτέλους ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες εκ της Δικαιοδοσίας σας ή θα συνεχίσετε τον ντόρο και τις επικοινωνιακές διαδρομές σας, επιβεβαιώνοντας ότι είστε οπαδός της δικαιοσύνης του ντόρου και της επικοινωνιακής βαβούρας και όχι της ουσίας, συμβάλλοντας και εσείς στην προσπάθεια εξόδου απο την κρίση.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: