26.9.12

«Πράσινο φως» για το πακέτο των επώδυνων μέτρων έδωσε ο πρωθυπουργός...

Τον κατάλογο των περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ, καθώς και το φορολογικό πακέτο που αναμένεται να αποφέρει έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ ενέκρινε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών το βράδυ της Τρίτης. Έτσι, αρχίζει η ...
αντίστροφη μέτρηση για την επικύρωση του πακέτου από τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους και η δρομολόγησή του για τη Βουλή. Εντός της ημέρας, αναμένεται να ενημερώσει ο Γ.Στουρνάρας τους Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη, εν όψει της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα την Πέμπτη.

Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στο επώδυνο πακέτο, που σύμφωνα με τις πληροφορίες περιλαμβάνει όλα τα σκληρά μέτρα που έχουν συζητηθεί, εκτός των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε ό,τι αφορά τα φορολογικά μέτρα, αποσύρθηκε η πρόταση για κλιμακούμενο έκτακτο φόρο, αλλά θα εφαρμοσθεί η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες και η φορολόγησή τους με ενιαίο φόρο 30%.
Πλέον, απομένει να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -πιθανός χρόνος της συνάντησής τους είναι αύριο, Πέμπτη- όπου οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, αναμένεται να συζητήσουν για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις επί του πακέτου που διαμόρφωσε το οικονομικό επιτελείο.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που θα γίνει λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη ενόψει και της συνόδου του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 18-19 Οκτωβρίου.
Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και επέλθει συμφωνία των αρχηγών, ενδέχεται το πακέτο των μέτρων να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει και το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: