17.9.12

Αθώος ο Ασάνζ;...


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο ιδρυτής των Wilileaks από την δικαιοσύνη της Σουηδίας, και η οποία έχει οδηγήσει τον Τζούλιαν Ασάνζ στο να ζητήσει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο .
Ένας από τους...
κατηγόρους είχε παραδώσει στις Σουηδικές αρχές ένα σκισμένο προφυλακτικό, ως αποδεικτικό στοιχείο της ενοχής του Ασάνζ . Μετά όμως από την εργαστηριακή έρευνα για τον εντοπισμό DNA του κατηγορούμενου, οι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν ότι πάνω στο χρησιμοποιημένο και σχισμένο προφυλακτικό δεν βρέθηκε ίχνος από το γενετικό υλικό του ιδρυτή των Wilileaks.

Σύμφωνα με την εκατοσέλιδη αναφορά που παρέδωσα η Σουηδική αστυνομία στους συνηγόρους του Ασάνζ αναφέρεται ότι το σκισμένο προφυλακτικό – αφού εξετάστηκε σε δύο εγκληματολογικά εργαστήρια- δεν φέρει αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ από τον 40χρονο Ασάνζ, σύμφωνα με το real.gr

Σύμφωνα με την Daily Mail , η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων DNA στο προφυλακτικό -το οποίο φέρεται να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια μιας υποτιθέμενης σεξουαλικής επίθεσης τον Αύγουστο του 2010 – δείχνει ότι την αθωότητα του Ασάνζ, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του.

Από την πλευρά της η 33χρονη γυναίκα που κατηγορεί τον Ασάνζ για βιασμό, στο διαμέρισμά της στη Στοκχόλμη, λέει ότι το προφυλακτικό είναι αληθινό και μάλιστα ο Ασάνζ το «έσπασε» σκόπιμα , ώστε να έχει μαζί της σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

Ο ίδιος ο Ασάνζ ισχυρίζεται ότι είχε συναινετικό σεξ με τη γυναίκα, αλλά αρνείται ότι έσκισε το προφυλακτικό. Μάλιστα, έχει δηλώσει στην αστυνομία ότι συνέχισε να μείνει στο σπίτι της γυναίκας για μία εβδομάδα μετά τον υποτιθέμενο βιασμό, χωρίς αυτή ποτέ να του κάνει αναφορά για το γεγονός.

Αν και η εξέταση του πρώτου σχισμένου προφυλακτικού ήταν θετική εξέλιξη, εν τούτοις το DNA του Ασάνζ βρέθηκε σε ένα δεύτερο προφυλακτικό , το οποίο παρουσίασε μια άλλη γυναίκα Η 29χρονη υπέβαλλε μήνυση στον Ασάνζ η οποία επίσης κατηγόρησε τον ιδρυτή τον Wilileaks ότι την βίασε στον ύπνο της .

ΟΑσάνζ – ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά αθώος και στην δεύτερη υπόθεση και τονίζει ότι και με την δεύτερη γυναίκα έκανε συναινετικό σεξ- είχε ήδη εγκαταλείψει την Σουηδία και βρισκόταν στο Λονδίνο , με αποτέλεσμα οι αρχές να ζητήσουν την έκδοση του από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σουηδική εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση, λέγοντας ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ο ιδρυτής των Wikileaks έχει καταφύγει από τις αρχές Ιουνίου στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, προκειμένου να μην εκδοθεί στη Σουηδία..
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: