14.9.12

Το τηλεφώνημα Σαμαρά στον Βρούτση...


Η εντολή Σαμαρά προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ήταν κατηγορηματική: «Μην αναλάβεις καμία δέσμευση, έναντι της τρόικας αναφορικά με... το εργασιακό και τις αλλαγές που θέλουν να προωθήσουν».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αντρών έγινε το τελευταίο 24ωρο και πάντως μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, προχθές το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός, κατ' αυτόν τον τρόπο ήθελε να προλάβει τυχόν εξελίξεις που θα μπορούσαν να κοστίσουν στην τρικομματική κυβέρνηση της οποίας ηγείται. Από άλλες πλευρές, ωστόσο, η στάση αυτή ερμηνεύεται και ως επίδειξη σύμπνοιας από την πλευρά Σαμαρά προς τις θέσεις που έχουν εκφράσει οι Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με το θέμα.

Ο,τι από τα δύο κι αν ισχύει, γεγονός αποτελεί ότι το τηλεφώνημα Σαμαρά στον Βρούτση έγινε και ότι ο τελευταίος, προς το παρόν έχει παγώσει όλες τις διαδικασίες.

Το θέμα, ωστόσο, είναι για πόσο. Κι αυτό γιατί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματισθεί και νέα συνάντηση του με τους επικεφαλής ελεγκτές, όπου «κάτι» θα πρέπει να πει.

Από το Μαξίμου, πάλι, ελπίζεται ότι έως τότε θα έχει βρεθεί κάποια μέση λύση που θα ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: