11.9.12

Μέρα (και νύχτα) σκληρών…ζυμώσεων...


Ήλπιζαν σε μία σχετική ησυχία στην ΕΡΤ, αλλά φευ…

Δεν έκλεισε ούτε εβδομάδα ο Στράτος Μπαλής στη διεύθυνση ειδήσεων και τα «γεγονότα» έτρεξαν πιο γρήγορα και από τις καλές του προθέσεις και από την διάθεση συνεργασίας του. Ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ για «την...

πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Αιμίλιου Λιάτσου και την τοποθέτηση του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ», «δούλευε» η είδηση για την «άφιξη» του Βασίλη Θωμόπουλου στο Ραδιομέγαρο και με προορισμό τη θέση του… Στράτου Μπαλή.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε εντός του Ραδιομεγάρου, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διοχετεύθηκε η είδηση στα media προκάλεσε συζητήσεις σε υψηλούς τόνους και σκληρή κριτική για “άτσαλους και α-δέξιους χειρισμούς”, ενώ όσοι γνωρίζουν, μιλούν για ένα βράδυ σκληρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις κομματικές πτέρυγες. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, να μη «βγαίνουν» και τα δοκιμαστικά…

Διότι οι πρώτες αντιδράσεις από τους «πιλότους» της πολλά υποσχόμενης Ανθής Σαλαγκούδη, δεν ήταν ακριβώς θετικές και παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες καθοδήγησης και “εγκλιματισμού” της νεαρής δημοσιογράφου.

Όλως τυχαίως δε και κυρίως όλως ησύχως, από δοκιμαστικό χθες (ξανα)πέρασε και η Τάνια Μαντουβάλου, η οποία κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει τα δελτία ειδήσεων της Κρατικής Τηλεόρασης. Ωστόσο, και για την ώρα, δεν επιβεβαιώνεται καμία από τις φαρμακερές γλώσσες ότι το εν λόγω δοκιμαστικό έγινε υπό τον φόβο της έλλειψης… back up και σε περίπτωση που η «μαθητεία» της κας Σαλαγκούδη, πάρει περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι αναμενόταν.

Κατά τις ίδιες πηγές, το δεύτερο αυτό δοκιμαστικό απέσπασε τουλάχιστον επιφωνήματα ανακούφισης, ενώ το γεγονός ότι η δημοσιογράφος εργάζεται στο ΑΠΕ, τυπικά τουλάχιστον – και αν χρειαστεί η ΕΡΤ τις υπηρεσίες της – θα ξεπεραστεί με τη διαδικασία της μετάθεσης.

Τα «αγκάθια» κατά τους γνωρίζοντες είναι “αλλού”. Ούτε καν στη θύελλα σχολίων που έχει ξεσπάσει στα social media για την τοποθέτηση του Αιμίλιου Λιάτσου στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης.


mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: