16.9.12

Τσίπρας: Τελευταίο ανάχωμα της Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ...


Την ανάγκη να μην περάσει το νέο πακέτων μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης.
«Για μας αυτό που ... έχει σημασία είναι να μην συνεχίσουμε τον δρόμο τον ολισθηρό προς την κοινωνική καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι να μην περάσουν αυτά τα μέτρα των 1,5 δισ. ευρώ».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταδικάσει την Ελλάδα σε μία παρατεταμένη περίοδο ύφεσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι εάν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της να παραχωρήσει την κυβέρνηση σε άλλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στις εκλογές χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης η οποία θα μπορούσε να κερδίσει όσα θέλει ο ελληνικός λαός.

«Η ευκαιρία αυτή χάθηκε κάτω από την πίεση των απειλών, των τρομοκρατικών διλημμάτων και την εξαπάτηση», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μεγάλη πλειοψηφία για να κάνει πράξη όσα υπόσχεται.

Αναφερόμενος στους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, οι οποίοι αρνούνται να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για υποτίμηση της Δημοκρατίας και καταπάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών, επισημαίνοντας ότι αν το κόμμα του ήταν κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι θα αναγκαζόντουσαν να συνομιλήσουν και να υποστούν απώλειες σε σχέση με τις δικές τους απαιτήσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα συγκρούονται δύο αντιλήψεις. Η πρώτη θέλει την χώρα να μην έχει καμία διαπραγματευτική ικανότητα και να είναι τρόφιμος σωφρονιστηρίου και η δεύτερη αντίληψη θέλει την Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης. «Για να επικρατήσει η δεύτερη αντίληψη πρέπει ο λαός να μας εκλέξει κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην Ελλάδα εφαρμόζουν τη θεωρία του σοκ της φιλελεύθερης πολιτικής, με την προϋπόθεση εάν επιτύχει να την εφαρμόσουν και αλλού. «Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι δομικό, δεν είναι ελληνικό», σημείωσε.


voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: