3.9.12

Διορίστηκε στη Βουλή ο κολλητός του Βενιζέλου...


moneypro.gr
Η πρόκληση δεν έχει όρια από ένα κόμμα το οποίο υπό κανονικές προϋποθέσεις θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη στο λαό για τις αστοχίες της πολιτικής του. Αντί όμως να έλθει όπως έπρεπε η ώρα της αυτοκριτικής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε έναν...
διαφορετικό δρόμο. Αυτόν των διορισμών των ημετέρων. Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες διορίστηκε στο γραφείο του Ε αντιπροέδρου της Βουλής και στενού πολιτικού φίλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο στενότερος συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Γουβάλας.



Η είδηση όμως δεν κρύβεται πίσω από τον διορισμό.

Η είδηση έχει να κάνει με την μεγάλη οικονομική άνεση που επαγγελματικά ο κ. Γουβάλας έχει και η οποία πραγματικά προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Κι αυτό διότι ο συγκεκριμένος πολιτικός φίλος του κ. Βενιζέλου θεωρείται ως ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της Λαμίας – όπου διατηρεί την επαγγελματική του βάση – με ακίνητα και δουλειές μέχρι και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν δημιουργούν ερωτηματικά για την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τον «βολέψει» σε μια θέση για την οποία όλοι εμείς ως φορολογούμενοι πολίτες θα πρέπει και να τον πληρώνουμε από πάνω.

Ποιος όμως είναι ο άνθρωπος αυτός που παρά την οικονομική του άνεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκε την ανάγκη να τον διορίσει;

Φίλοι από την δεκαετία του ’70, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Κώστας Γουβάλας έχουν μια σχέση μεταξύ καθηγητή – μαθητή. Παρά το ότι οι δύο άνδρες είναι κοντά στην ηλικία, ο αρχιτέκτονας αποτέλεσε προγυμναστή στα πρακτικά μαθήματα για τον πολιτικό και ο στενότερος φίλος του από τα μαθητικά χρόνια. Η σχέση αυτή εξελίχθηκε και αργότερα καθώς όπου ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήγαινε ως υπουργός, ακολουθούσε και ο αρχιτέκτονας. Μάλιστα ο τελευταίος από ένας προγυμναστής στη Θεσσαλονίκη, όπου για να ζήσει και να σπουδάσει έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, σύντομα εξελίχθηκε σε έναν εύπορο αρχιτέκτονα, με συνδικαλιστική δραστηριότητα στο ΤΕΕ και μεγάλες business στη Μύκονο και σε άλλα μέρη. Βέβαια την σχέση του με τον τότε βαρόνο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο πάντοτε την «πουλούσε» προς τρίτους κι όλη η αγορά γνώριζε το πόσο οι δύο άνδρες συνδέονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: