30.9.12

«Γερμανούς συνταξιούχους εφοριακούς στην Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ»...




Γερμανούς συνταξιούχους εφοριακούς θέλει να επιστρατεύσει το ΔΝΤ θέλει προκειμένου να οικοδομηθεί ένα λειτουργικό φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέρει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με ... το ρεπορτάζ «σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να οικοδομήσει ένα λειτουργικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θέλει να κινητοποιήσει και γερμανούς συνταξιούχους. Προκειμένου να δημιουργήσει μια "εσωτερική δεξαμενή ειδικών", το ΔΝΤ αναζητά Γερμανούς εμπειρογνώμονες με μακροχρόνια εμπειρία στο πεδίο της φορολογίας (…)»

«Ήδη από το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους περίπου 170 εμπειρογνώμονες επί των φορολογικών από γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες (…) βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να ενισχύσουν τις ελληνικές φορολογικές αρχές.

Κατά τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρτμουτ Κόσικ ωστόσο, μόλις επτά γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιήθηκαν στην Αθήνα. Σε διήμερα ή τριήμερα workshops εκπαίδευσαν έλληνες υπαλλήλους στα πεδία της εφαρμογής, του εξωτερικού ελέγχου αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων πολιτών».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: