1.9.12

Μετατίθεται η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...


Μετατίθεται τελικά η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από παρέμβαση της τρόικας. Η διαδικασία πώλησης θα ξεκινήσει στο τέλος Οκτωβρίου, καθώς συνδέεται με την καταβολή της επόμενης δόσης, από την οποία ποσό... 24 δισ. ευρώ προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στις λύσεις που εξετάζονται είναι η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η πώλησή του ή η ανακεφαλαιοποίησή του.

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μετά την απεργία της Πέμπτης και της Παρασκευής, συνεδριάζουν την Κυριακή πανελλαδικά για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την Παρασκευή ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Στουρνάρας «κατέστρεψε το ΤΤ και το οδήγησε εκτός των συναλλαγών» ενώ υποστήριξε ότι « αυτό το κάνετε χωρίς στοιχεία και χωρίς να βασίζεστε πουθενά στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα και να ξεπουλήσετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

«Στον τραπεζικό χώρο έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων, που μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ’οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό» σχολίασε από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Tην Πέμπτη η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: