3.9.12

Ανοιχτά ζητήματα καθυστερούν τη συμφωνία για τους λογαριασμούς στην Ελβετία...


Με τον Ελβετό ομόλογό του είχε σήμερα συνάντηση ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να... παραμένουν πολλά τα ανοιχτά ζητήματα που θα χρειαστούν επιπλέον συζητήσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαιο ότι η συμφωνία θα καταφέρει να ισχύσει από το 2013.

Βάσει όσων προβλέπει η συμφωνία προς το παρόν, η ανωνυμία των κατόχων των αδήλωτων κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί στην Ελβετία θα διατηρηθεί, αλλά τα κεφάλαια αυτά θα φορολογηθούν από τη Βέρνη και το ποσό που θα προκύψει θα επιστραφεί στη χώρα προέλευσης των δικαιούχων λογαριασμών.

Σημειώνεται ότι Ελβετία και Ελλάδα διεξάγουν διαπραγματεύσεις για το ζήτημα από την περασμένη χρονιά, ενώ το ύψος των αδήλωτων κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί δεν είναι γνωστό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ελβετική χρηματοοικονομική εταιρεία Helvea, οι Έλληνες έχουν μεταφέρει περίπου 20 δισ. ευρώ στην Ελβετία, εκ των οποίων το 99% δεν έχει δηλωθεί στις ελληνικές φορολογικές αρχές.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως μετά τη συμφωνία θα μπορεί να εισπράξει άμεσα ποσό της τάξης άνω των 5 δισ. ευρώ...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: