5.9.12

Άνω κάτω στη ΔΗΜΑΡ με Βουδούρη...


tokarfi.gr
Ο Οδυσσέας Βουδούρης επιμένει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα και στη ΔΗΜΑΡ πονοκεφαλιάζουν ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος από τη πλευρά του δηλώνει ότι «η τυπική πλειονότητα των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει..»
Ο ...
κ.Βουδούρης σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM επανέλαβε ότι “Εγώ δεν βγαίνω να δηλώσω ότι θα καταψηφίσω κάτι, δεν είμαι εναντίον σε κάτι. Εγώ δηλώνω, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι είμαι συνεπής με αυτά με τα οποία δεσμευτήκαμε. Λέω ότι υποστηρίζω, με όλες τις δυνάμεις μου, την προγραμματική συμφωνία. Η προγραμματική συμφωνία ρητά προβλέπει ότι δεν θα κάνουμε οριζόντιες περικοπές.



Υπάρχουν αυτά τα 11,5 δισεκατομμύρια, στα 60 έως 70 δισεκατομμύρια της παραοικονομίας, στα 20 δισεκατομμύρια της γραφειοκρατίας, της διαπλοκής, στα 30 έως 40 δισεκατομμύρια της φοροδιαφυγής, στα πολλά δισεκατομμύρια της σπατάλης”.



Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος τόνισε ότι η “τυπική πλειονότητα των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτή την ώρα, πρέπει πάση θυσία να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει και είναι ο δρόμος που υποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν ξέρω ποιος άλλος και σχετίζεται με την χρεοκοπία και την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Μια τέτοια εξέλιξη, για μας, θα είναι καταστροφική.



Από εκεί και πέρα όμως, απομένει στον κάθε βουλευτή, στο όποιο στέλεχος το οποίο διαφωνεί, στην κρισιμότερη στιγμή της κοινοβουλευτικής πορείας της ΔΗΜΑΡ και να παραβιάσει μια συμφωνία η οποία είναι με ευρύτατη πλειοψηφία, το αν θα μπορεί να παραμείνει στο κόμμα.



Η ΔΗΜΑΡ κάνει ότι μπορεί για να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν, κυρίως σε χαμηλόμισθους, σε χαμηλοσυνταξιούχους, και να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, κυρίως σε σχέση με τα ειδικά μισθολόγια. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει πάση θυσία η κυβέρνηση να διατηρήσει τη συνοχή της. Θα είναι καταστροφή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη”, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: