3.9.12

Το κρίσιμο ραντεβού της Παρασκευής και οι ανακοινώσεις της Πέμπτης...


Η επίσκεψη του κ. Βαν Ρομπέι, την Παρασκευή, στην Αθήνα και η συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας των προτεραιοτήτων.

Κι αυτό γιατί κοινή είναι η αίσθηση ότι ... ο εν λόγω κοινοτικός αξιωματούχος θα έρθει στη χώρα μας ως κομιστής ενός πολύ σημαντικού μηνύματος.

Το περιεχόμενο του; Όπως εικάζεται από το οικονομικό επιτελείο, θα έχει να κάνει κυρίως με τις απαιτήσεις του Βερολίνου, πρωτίστως και του Παρισιού, για την διευθέτηση όλων των κρίσιμων ελληνικών εκκρεμοτήτων, πριν από το τέλος του μηνός.

Ο λόγος; Η ΕΕ θέλει να μην υπάρχει κανείς αστερίσκος, όταν θα ανακοινωθεί η απόφαση για την συνολική παρέμβαση, προκειμένου να δοθεί μια λύση για το πρόβλημα χρέους στην Ευρωζώνη.

Μια πρόγευση αυτής της παρέμβασης θα υπάρξει την Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όπως εκτιμάται, εκεί, ο πρόεδρος της κ. Ντράγκι θα αναλύσει το σχέδιο παρέμβασης της ΕΚΤ στις αγορές. Αυτό το σχέδιο, μέχρι στιγμής, είναι γνωστό σε γενικές γραμμές. Ενδεχομένως, την Πέμπτη, να αναλυθεί και στη λεπτομέρεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: