24.9.12

Σύσκεψη στον Αρειο Πάγο για τους τριάντα δύο...

Σε υπόθεση πρώτης γραμμής για τη Δικαιοσύνη εξελίσσεται, όπως όλα δείχνουν, η έρευνα για τη λίστα με τα 32 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται ήδη από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.
«Κανένας δεν θα μείνει στο... απυρόβλητο», έλεγε στα «ΝΕΑ» ανώτατη δικαστική πηγή λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής έδινε παραγγελία στους συναδέλφους του στο οικονομικό έγκλημα Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη για το κυνήγι της επίμαχης λίστας. Τότε, η ύπαρξη της λίστας ήταν υπό αναζήτηση, αλλά η ύπαρξή της επιβεβαιώθηκε μια μέρα αργότερα (την περασμένη Πέμπτη) από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το ΣΔΟΕ και η έρευνα για μια συναφή υπόθεση στην οποία καταγγέλλονται πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα οι κ.κ. Β. Μεϊμαράκης, Γ. Βουλγαράκης και Μιχ. Λιάπης. Και οι τρεις αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τα καταγγελλόμενα, δηλώνοντας ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Πρόκειται για μια προκαταρκτική εξέταση που έχει διαταχθεί με αφορμή μηνυτήρια αναφορά από το 2010, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος. Μετά το τέλος των ερευνών του ΣΔΟΕ, ο φάκελος με όλα τα στοιχεία θα σταλεί στην εισαγγελία για τις περαιτέρω διαδικασίες. Σύμφωνα με πηγή του ΣΔΟΕ, η υπόθεση θεωρείται σοβαρή ως προς τη φορολογική πλευρά της - σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των επαγγελματιών - αλλά δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο που να συνδέει τα τρία πολιτικά στελέχη με αξιόποινες πράξεις.

ΟΙ 32. Τα ονόματα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς και σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη στον Αρειο Πάγο προκειμένου οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης να ενημερώσουν τον επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος κ. Παντελή και να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους στο πλαίσιο της άμεσης δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνθεση της περίφημης λίστας προέκυψε ύστερα από καταγγελίες - ανώνυμες και επώνυμες - που γίνονταν είτε απευθείας στο ΣΔΟΕ είτε μέσω των οικονομικών εισαγγελέων. Για κάθε μία περίπτωση, όπως συνήθως συμβαίνει, άνοιγε ένας νέος φάκελος που αντιστοιχούσε σε μια ξεχωριστή δικογραφία.
Στο πλαίσιο μάλιστα των αυτεπάγγελτων προανακριτικών ενεργειών του ΣΔΟΕ - κατά τις ίδιες πληροφορίες - έχει ήδη γίνει μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες για τη διερεύνηση των καταγγελιών, όπως είναι αιτήματα άρσης τραπεζικού απορρήτου και αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό. Ενέργειες που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί και για τον λόγο αυτόν δεν έχουν διαβιβαστεί μέχρι τώρα οι επίμαχοι φάκελοι στην εισαγγελία για να αποτιμήσει ποινικά το αποδεικτικό υλικό...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: