8.9.12

Εξαντλείται η υπομονή των Γάλλων...


«Ολάντ κουνήσου, μας πιάσανε»...
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τις έκδηλες πλέον αντιδράσεις μερίδας των σοσιαλιστών βουλευτών που απειλούν να μην ψηφίσουν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αλλά είναι αντιμέτωπος και με την εντεινόμενη ανυπομονησία του γαλλικού λαού που... περιμένει να δει την «αλλαγή τώρα» που ο σοσιαλιστής πρόεδρος υποσχέθηκε. Μια ανυπομονησία που καταγράφηκε ήδη με μείωση της δημοτικότητάς του κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες στην τελευταία σφυγμομέτρηση του Αυγούστου, αφού μόνο το 44% των Γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο. Με ιδιαίτερο λοιπόν ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη του γάλλου προέδρου στο βραδινό δελτίο του Πρώτου καναλιού της γαλλικής τηλεόρασης.

«Ολάντ κουνήσου, μας πιάσανε»

Πρόκειται για μια συνέντευξη «υψηλού κινδύνου» εκτιμούν οι αναλυτές. O Φρανσουά Ολάντ διάλεξε να απευθυνθεί στο γαλλικό λαό αύριο βράδυ, παραμονή την έκτακτης επανέναρξης της γαλλικής βουλής που έχει να ψηφίσει νέα έκτακτα μέτρα για τη στέγαση και την ανεργία μεταξύ άλλων.

Καιρός ήταν, ο χρόνος των διακοπών αν και σύντομος σχετικά είχε αρχίσει να βαραίνει. Σε σύγκριση με τον υπερκινητικό Σαρκοζί ο Ολάντ είχε αρχίσει να δίνει την εντύπωση ότι είναι σχετικά απών. Ο τύπος άρχισε να γίνεται σκληρός μαζί του με την ανυπομονησία να καταγράφεται στους τίτλους, όπως στα περιοδικά της εβδομάδας:

«Ολάντ κουνήσου, μας πιάσανε», «Θα ξυπνήσουμε κάποτε», «Κιόλας στριμωγμένος στον τοίχο», «Όλοι τους άχρηστοι» διαβάζουμε μεταξύ άλλων στα σχετικά δημοσιεύματα.

Με μια ανεργία που ξεπέρασε το όριο των 3 εκατομμυρίων ατόμων, μια οικονομία που υποφέρει από χρόνια ατονία, και μια δημοτικότητα που έχει πάρει την κάτω βόλτα, ο Φρανσουά Ολάντ θα πρέπει αυτή τη φορά να είναι συγκεκριμένος και ακριβής στις προτάσεις του, ώστε να σιγουρευτούν οι Γάλλοι για την πορεία που θ’ ακολουθήσει η χώρα τους. Για την ώρα θεωρούν ότι οδηγεί το καράβι με «γυμνό οφθαλμό» χωρίς να βλέπει στον μακρύ ορίζοντα, πράγμα που έχει ανάγκη ο λαός...

Πηγή: Deutsche Welle


Δεν υπάρχουν σχόλια: