17.9.12

Ματώνει η καρδιά της... αδίστακτης Μέρκελ...


...για τους Ελληνες...
«Θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει», τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης, ενώ αναγνώρισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα, πλήττουν ανθρώπους με... μικρό εισόδημα.

Κατά τη συνέντευξη η Γερμανίδα καγκελάριος χρησιμοποίησε και πάλι τη χαρακτηριστική της φράση ότι «ματώνει η καρδιά όταν βλέπει κανείς τους ανθρώπους που υποφέρουν». Υπενθύμισε παράλληλα ότι «άλλοι βγάζουν τα χρήματά τους από τη χώρα» και κάλεσε τους Έλληνες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, να σκεφτούν με ποιον τρόπο θα συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της πατρίδας τους.

«Η πορεία είναι δύσκολη και υπό την έννοια αυτή δεν έχει κανένα νόημα να αντιστρατευόμαστε τα μέτρα που ούτως ή άλλως πρέπει να εφαρμοστούν», σημείωσε. Ερωτηθείσα αν προτίθεται να δώσει περισσότερες ανάσες στην κυβέρνηση Σαμαρά, ή αν θα προσανατολίσει την πολιτική της σε «μια έκθεση τεχνοκρατών», η κ. Μέρκελ υπενθύμισε ότι δεν πρόκειται απλά για τεχνοκράτες, αλλά για «δικούς μας απεσταλμένους», οι οποίοι, όπως σημείωσε, προσφέρουν σημαντική υπηρεσία.

«Το ζήτημα», τόνισε, είναι η εφαρμογή ή μη των συμφωνηθέντων» και αφού επανέλαβε ότι η Αθήνα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, πρόσθεσε ότι «για οποιαδήποτε απόφαση αφορά τα επόμενα βήματα, θα πρέπει να αναμένουμε την έκθεση της τρόικας».

Επεσήμανε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα δεν έχει μόνο οικονομικές επιβαρύνσεις και αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, δηλαδή στην ανάγκη βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, της δημόσιας διοίκησης και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: