6.9.12

Τι τον θέλει το Δ/ντή εσωτερικού ελέγχου η ΕΡΤ...


fimotro.blogspot.
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,
Είναι ανάγκη να αναφέρουμε ότι στην ΕΡΤ τοποθετήθηκε χθες "Δ/ντής Εσωτερικού Ελέγχου" και μάλιστα επανήλθε στέλεχος της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ !
Ο κύριος Νίκος Τέλλης και ο Νίκος Σίμος...
πρέπει όμως να γνωρίζει τα εξής:...
Οι "Εσωτερικοί Ελεκτές" εταιριών του δημοσίου με το νόμο Αλογοσκούφη είναι πιστοποιημένοι από το Υπουργείο Οικονομικών και με κατάλληλη εκπαίδευση και αφορούν τις εταιρείες του δημοσίου και ιδιωτικού φορέα που λειτουργούν ως ΑΕ.
Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΡΤ ως ΔΕΚΟ και με το νόμο που λειτουργεί δεν μπορεί να έχει "Εσωτερικό Ελεκτή" αφού εποπτεύεται από το νόμο και τα όσα προβλέπονται για τις ΔΕΚΟ!
Μάλλον... άλλες θα είναι οι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου στελέχους ενώ ο Εσωτερικός Έλεγχος της ΕΡΤ είναι μια παράγραφος για πολύ συζήτηση!
Σήμερα... μαθαίνουμε ότι αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα και το ΔΣ της εταιρείας λόγω διάστασης απόψεων του προέδρου της με το διευθύνοντα της ΕΡΤ...
Να θυμίσουμε ότι το πρώτο λόγω τεχνικά πάντα στις εταιρείες έχει ο διευθύνων σύμβουλος και όχι ο πρόεδρος της εταιρείας!
Η ΕΡΤ ξεκινά ...στραβά μερικά πράγματα δείχνουν διάσταση πολιτικών απόψεων μεταξύ της διοίκησης από πρόσωπα αυτής που θα οδηγήσουν το καράβι στο βυθό της θάλασσας!
Αλήθεια την δ/νση και το δ/ντή εσωτερικού ελέγχου τι τον θέλει η ΕΡΤ;
Άλλα χρειάζονται για να παραχθεί έργο...
Γιατί τσακώνονται;
Μάλλον κάνουν πολιτική στην πλάτη του Ελληνικού λαού μήπως να παραιτηθούν κάποιοι να ανοίξει ο δρόμος;


Σας ευχαριστώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: