19.9.12

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για έλλειψη ενημέρωσης...


Η χθεσινή προειδοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Αντώνη Σαμαρά πως δε θα δεχθεί τετελεσμένα ήταν απλά η πρώτη δημόσια έκφραση της... δυσφορίας του ΠΑΣΟΚ για έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών. Σήμερα το πρωί ο Φίλιππος Σαχινίδης επικοινώνησε με τον Γιάννη Στουρνάρα και του ζήτησε την επίσημη λίστα των μέτρων, ενόψει της συνάντησης των αρχηγών την Πέμπτη. "Δεν είναι έτοιμη" του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, απάντηση που δημιούργησε μεγάλη νευρικότητα στην Ιπποκράτους.

Οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση του προέδρου του κόμματος στον πρωθυπουργό. Επισημαίνουν ότι "δεν είναι δυνατόν μετά από 3 μήνες να έχουμε φθάσει στο παρά πέντε και ακόμη η κυβέρνηση να μην ανοίγει τα χαρτιά της". Ξεκαθαρίζουν ότι δε θα δεχθούν να στηρίξουν τα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο. "Θέλουμε να τα δούμε και θέλουμε χρόνο να τα εξετάσουμε" είναι το μήνυμα της Ιπποκράτους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου στέκονται και στις ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έβγαλε από τη διαπραγμάτευση τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επέλεξε να διαπραγματευτεί ο ίδιος και άφησε το βάρος να πέσει στους ώμους του Γιάννη Στουρνάρα. Απέφυγε να συγκροτήσει ακόμη και την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, που ήταν ένας από τους θεμέλιους λίθους της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.

Με αυτά τα δεδομένα αν η κυβέρνηση δεν ανοίξει σύντομα τα χαρτιά δε θα πρέπει να αποκλειστεί η ανοιχτή διαφοροποίηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για την τακτική που ακολουθεί. Μια διαφοροποίηση η οποία βέβαια δεν ακυρώνει τη δέσμευση του κινήματος να στηρίξει τη συμφωνία με την τρόικα για να σωθεί η χώρα. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταστήσει σαφές ότι για το περιεχόμενο της συμφωνίας υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: