3.9.12

Τετάρτη και Παρασκευή έρχονται σε δύο δόσεις οι τροϊκανοί...


Την Τετάρτη θα έρθουν τελικώς στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τη «βρώμικη δουλειά» της αποστολής, δηλαδή να συγκεντρώσουν τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και... να αναλύσουν την όποια πρόοδο ή καθυστέρηση έχει σημειωθεί.

Δύο μέρες μετά, στην Αθήνα θα βρίσκεται και το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, το οποίο θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών την Κυριακή το πρωί.

Ενδεχομένως, συνάντηση να γίνει και με τον πρωθυπουργό, αργότερα την ίδια μέρα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς, το Σάββατο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας μόλις θα έχει επιστρέψει από το Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογο του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εννοείται ότι το κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα είναι αυτό που θα αφορά στο κατά πόσο τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, θα γίνουν αποδεκτά, προκειμένου να προχωρήσει κατόπιν στη θετική εισήγηση για την εκταμίευση της δόσης των 31,6 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία αναμένεται ότι θα είναι χρονοβόρα, καθώς ήδη οι τροϊκανοί εκφράζουν ορισμένες ενστάσεις, οι οποίες είναι προπομπός του τι πρόκειται να επακολουθήσει…
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: