1.9.12

Χωρίς πίστωση από σήμερα τα φάρμακα...


Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους, καθώς οι φαρμακοποιοί προχώρησαν στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους... ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την εξόφλησή τους από τα Ταμεία.

«Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά σε αυτήν συμμετέχουμε και εμείς που πληρώνουμε όλους τους προμηθευτές μας στο ακέραιο και δεν εισπράττουμε τα οφειλόμενα», τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κινητοποίηση

Η αναταραχή στο χώρο της Υγείας αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο από τη Δευτέρα, ημέρα που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας.

Οπως υποστηρίζουν, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. ευρώ για το 2012, καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011.

«Ολα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη», αναφέρει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, για έλλειψη διαλόγου και για «τακτική απειλών και εκβιασμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: