24.9.12

Ιστορικό υψηλό χτυπάει η δυσπιστία των αμερικανών στα ΜΜΕ τους...



Νέα έρευνα της εταιρείας Gallup που ανακοινώθηκε την Παρασκευή δείχνει ότι η δυσπιστία απέναντι στα ΜΜΕ στις ΗΠΑ κατέγραψε ιστορικό υψηλό. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε... έρευνα που διεξήχθη από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου και συμβαδίζουν με προηγούμενες χρονιές καθώς η δυσπιστία στα μίντια αυξάνεται παραδοσιακά σε χρονιές που έχουν εκλογές από το αμέσως προηγούμενο έτος. Ωστόσο, αυτή τη χρονιά η δυσπιστία είναι η υψηλότερη από τότε που η εταιρεία Gallup άρχισε να καταγράφει αποτελέσματα για το συγκεκριμένο ερώτημα τη δεκαετία του ’90.

Στην ερώτηση «πόση εμπιστοσύνη και σιγουριά» είχαν οι ερωτώμενοι ότι τα μίντια «πλήρως, έγκυρα και δίκαια» μεταδίδουν τις ειδήσεις, το 60% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΕ «πολύ / καθόλου». Η διαφορά των θετικών με των αρνητικών απόψεων για τα μίντια φτάνει στο 20% καθώς μόνο ένα 40% απάντησε ότι εμπιστεύεται τα ΜΜΕ «πολύ / αρκετά».


Πιο δύσπιστοι από τους αμερικανούς όσον αφορά στα ΜΜΕ φαίνεται ότι είναι οι ρεπουμπλικάνοι και ακολουθούν οι ανεξάρτητοι, που καταγράφουν αρνητικά ποσοστά εμπιστοσύνης στα μίντια 26% και 31% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι δημοκρατικοί φτάνουν το 58%.


Σύμφωνα με την Gallup, η εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ ήταν πολύ υψηλότερη και περισσότερο θετική παρά αρνητική τα χρόνια πριν το 2004 – φτάνοντας τρεις φορές τη δεκαετία του ’70 έως το 72%.

Τα φετινά αποτελέσματα συμβαδίζουν επίσης και με μια ακόμα δημοσκόπηση της αμερικανικής κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την εταιρεία Public Policy Polling, σύμφωνα με την οποία το 78% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είχε αρνητική εικόνα για τον πολιτικό Τύπο.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: