3.9.12

Η κρίση «κατεβάζει» τα ενοίκια στα φοιτητικά σπίτια...


Χαμηλότερες, ακόμη και κατά 25%, είναι φέτος οι τιμές στα φοιτητικά σπίτια στην Κρήτη. Η οικονομική κρίση που αναγκάζει πολλές οικογένειες να κρατούν στο σπίτι τα παιδιά, μην μπορώντας να... καλύψουν τα έξοδα των σπουδών σε άλλη πόλη, ωθεί τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων να ρίχνουν τις τιμές για να μη μείνουν άδεια τα σπίτια.

Οι τιμές σε γκαρσονιέρες και τριάρια ποικίλλουν ανάλογα με την παλαιότητα και την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο, όμως σε πολλές περιπτώσεις, οι φοιτητές επιλέγουν τη συγκατοίκηση σε μεγαλύτερα σπίτια για να μοιράζονται τα έξοδα.

Στο Ηράκλειο διατίθενται στο κέντρο της πόλης, αλλά και περιφερειακά, διαμερίσματα με χαμηλότερα ενοίκια συγκριτικά με πέρυσι.

Στο κέντρο του Ηρακλείου διατίθενται ολοκαίνουργιες γκαρσο- νιέρες έναντι 270 έως 300 ευρώ αλλά και παλιές με 180 ευρώ. Περιφερειακά οι τιμές ενοικίασης σε πολλές γκαρσονιέρες είναι 130 - 200 ευρώ, ενώ υπάρχουν και δυάρια με 220 έως 320 ευρώ.

Στο κέντρο του Ρεθύμνου, τη δεύτερη σε πληθυσμό «φοιτητούπολη» της Κρήτης, οι τιμές, είναι φέτος μειωμένες περισσότερο από πέρυσι. Οι καινούργιες γκαρσονιέρες στο κέντρο της πόλης είναι δυσεύρετες γιατί δεν υπάρχουν νεόδμητες πολυκατοικίες και ενοικιάζονται έναντι 300 έως 320 ευρώ, ενώ οι παλιές συνήθως από 220 έως 280 ευρώ.

Σύμφωνα με τους μεσίτες εκτός κέντρου οι τιμές είναι πεσμένες από 20% έως 25% και μπορεί κανείς να βρει προσφορές για γκαρσονιέρες και δυάρια.

Στα Χανιά, οι τιμές των ενοικίων για φοιτητική στέγη παρουσιάζουν σημαντική μείωση. Το κέντρο της πόλης, προσελκύει μεν τους φοιτητές, αλλά δεν υπάρχουν καινούρια κτίρια και οι τιμές κυμαίνονται για μια γκαρσονιέρα δεκαετίας μεταξύ 200 και 250 ευρώ, ενώ εκτός κέντρου μπορεί κάποιος να βρει μια αντίστοιχη με 150 ή 200 ευρώ. Ένα δυάρι στην Παλιά Πόλη ενοικιάζεται κατά μέσον όρο στα 260 ή 320 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: