27.9.12

Τι λένε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μετά την ενημέρωση Στουρνάρα...


Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο παρουσιαζόμενο πακέτο, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο... πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
επί δύο ώρες συνομιλούσε το βράδυ της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα. Στη σύσκεψη παρευρίσκοντο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κκ Κουτρουμάνης, Πρωτόπαπας, Κουκουλόπουλος και Σαχινίδης. Μετά την συνάντηση οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου κρατούσαν ιδιαιτέρως φειδωλή στάση ως προς την παροχή ενημέρωσης, λίγες ώρες πριν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πάντως έγινε γνωστό πως στην συγκεκριμένη σύσκεψη ζητήθηκαν διευκρινήσεις από τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πακέτο των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από την συζήτηση δεν προέκυψαν ευνοϊκές αλλαγές, σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους, υπερ μισθών και συντάξεων. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη φορά οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα άγγιζαν τα 9 δισ. ευρώ. Το μόνο που επιβεβαίωσαν από την Ιπποκράτους ήταν ότι τα αναπηρικά επιδόματα δεν έχουν εξαιρεθεί.

Το κλίμα της δυσθημίας που απέρρεε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πακέτο μέτρων, ήταν το ίδιο με εκείνο που εξέφρασε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης. Μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Χατζησωκράτης με τον υπουργό Οικονομικών εξέφρασε την διαφωνία του κόμματος του σε μέρος των μέτρων του πακέτου. Παράδειγμα αυτής της διαφωνίας έφερε την διαθεσημότητα 15000 δημοσίων υπαλλήλων που ζητάει η Τρόικα. Ο κ. Χατζησωκράτης ξεκαθάρισε πως η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται απέναντι από αυτή την πρόταση.

Συνεργάτες του κ. Κουβέλη μιλούσαν σε σχέση με το θέμα της διαθεσιμότητας για «πολιτική προσέγγιση» από την Τρόικα. Έτσι πρόσθεταν πως η Δημοκρατική Αριστερά θα δώσει «πολιτικές απαντήσεις».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: